REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Itálie


Neapolské těstoviny

Vařené těstoviny zapečené s dušenými houbami, mozzarellou, parmezánem, olivami a rajčaty.

Neapolský salát obědový

Původní název tohoto receptu je Insalata di Napoli, což je vlastně verze italské panzanelli oživená listy salátu. V mnoha kuchařkách se tento recept také nazývá “Toskánský chlebový salát”. Jedná se o rychlý, chutný obědový salát z kousků ciabatty, zelených listů salátu a bazalky, mozzarelly, ančoviček … zakápnutý olivovým olejem a octem balsamico.

Neapolský vaječný salát

Lehký a hlavně rychlý salát ze slunné Itálie.

Obalená jablka Apfelkiechl

Apfelkiechl je recept pro všechny milovníky jablek, je rychlý, jednoduchý a určitě si ho zamiluje celá rodina. Recept z Jižního Tyrolska.

Olivová polenta s rajčaty

Na pánvi připravená polenta, zapečená pod grilem spolu s cherry rajčátky, olivami, sýrem feta a parmazánem.

Olivové pesto

Pomocí tyčového mixéru připravená hmota, vhodná na chleby jako pomazánka nebo servírovaná k těstovinám jako studená pasta.

Olivovo-rozmarýnová focaccia

Italský chleba z kynutého těsta s olivami a rozmarýnem, upečený v troubě dozlatova.

Omáčka arrabbiata

Teplá omáčka z nakládaných rajčat, rajčatového pyré, česneku, chilli … skvělá jako příloha k těstovinám.

Omáčka Napoletana

Teplá omáčka z rajčat vhodná k těstovinám.

Omáčka puttanesca II.

Teplá omáčka ze slunné Itálie vhodná jako příloha k těstovinám.

Omáčka sabayone

Tato vínová omáčka se skvěle hodí jako příloha k pečeným dezertům.

Ořechové pesto

Pesto připravené z olivového oleje, listů petrželky a dalších ingrediencí.

Ossobuco

Telecí koleno opečené, pak podušené pěkně po milánsku.

Palačinky a la Rous

Palačinky plněné jahodovým krémem a medem.

Pampeliškový salát s vajíčkem

Na jaře není o mladé pampeliškové listy nouze. Nasbírejte si je a připravte z nich chutný a svěží salát podávaný s vařenými vajíčky.

Pandoro

Tradiční vánoční sladký italský chléb ve tvaru hvězdice, potřený marmeládou a posypaný moučkovým cukrem. Hned po Panettone patří v Itálii k těm nejoblíbenějším vánočním moučníkům.

Panettone

Tradiční italský vánoční moučník. Tento sladký chlebíček patří mezi nejoblíbenější vánoční moučníky v Itálii. Hned v závěsu za ním si získal velkou oblibu sladký chléb Pandoro.

Panettone II.

Italská tradiční vánoční specialita – sladký italský chléb.

Panforte di Natale

Italský vánoční perník je velmi chutný a dobře zabalený vydrží skoro celý rok.

Panforte di Natale – italský vánoční perník

Tento perníkový dort patří mezi tradiční vánoční pečivo na italském stole. Samozřejmě že existuje mnoho obměn tohoto receptu.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy