REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lasagne s mletým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kdo by neznal italské lasagne! Těstoviny proložené různými druhy směsí. Tento recept je určený pro ty, kteří milují maso. Hlavní ingrediencí je zde právě mleté vepřové a hovězí.


Ingredience:
Na těsto:
300 ghladké mouky
3 ksvejce
3 lžičkyoleje
0,5 lžičkysoli
voda dle potřeby
Na masovou náplň:
500 gmleté směsi hovězího a vepřového masa
150 gtvrdého plátkového sýra
50 gtvrdého sýra v celku (eidam, mozzarella ...)
4 ksstroužky česneku
4 ksrajčat
2 kscibule
tymián
oregáno
mletý černý pepř
voda na podlití
olej na vymazání formy
kečup
sůl

Postup:

1. Na 300 gramů hladké mouky přidáme 0,5 lžičky soli, 3 ks vejce a tři čajové lžičky oleje, pokud je konzistence tužší, lze přilít i trochu vody
2. Těsto musíme důkladně propracovat rukama nebo ještě lépe v hnětači, vláčnou hmotu poté necháme půl hodiny odpočinout
3. Těsto tence rozválíme a vykrajujeme obdélníky o velikosti zapékací formy, pak těsto bez vaření ihned vkládáme do formy a prokládáme náplní
4. V době, kdy nám těsto odpočívá si připravíme náplň; na oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli
5. Jakmile nám cibule zesklovatí, přidáme rozdrcený česnek, krátce orestujeme a přidáme mleté maso
6. Mleté maso restujeme spolu s česnekem a cibulkou, dochutíme solí a kořením
7. Jakmile je maso opečené a zbělá, přidáme na kousky nakrájená, oloupaná rajčata, kečup, 2 dcl vody a vše promícháme
8. Za občasného míchání dusíme pod pokličkou cca 20 minut, pak směs necháme chvíli prochladnout
9. Formu na pečení vymažeme olejem a poklademe první část těsta
10. Na těsto naklademe vrstvu masové směsi, kterou přikryjeme plátky tvrdého sýra, takto vrstvíme další patra, končíme masovou vrstvou (plát těsta, směs, plátky sýru, plát těsta …)
11. Nakonec lasagne zastrouháme sýrem
12. Pečeme bez zakrytí v předem vyhřáté troubě na 200 °C cca 35 minut.

Doporučení:

Existuje nepřeberné množství mutací tohoto receptu a opravdu záleží na vás, co vám chutná a které koření, či další ingredience preferujete.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Váhala spustil prodej sametové šunky k 30. výročí revoluce

Výrobce uzenin Váhala spustil prodej limitované edice „sametové šunky“ k 30. výročí „sametové revoluce“. Prodejem šunky chce podpořit klub cestovatelů Zikmunda a Hanzelky. Těmto dvěma cestovatelům byla svoboda, pravda a přátelství velmi blízkým tématem.

číst dále ...

Zakysané mléčné výrobky, ty se v lednici nikdy neztratí

V každodenním shonu většinou nebývá na přípravu složitých jídel čas. Rychlá odpolední svačinka, která dokáže zasytit, proto přijde vždycky vhod. Dopřejte si kvalitní zakysané mléčné výrobky, které jsou nejen lahodné, ale především vám dodají potřebné živiny. K dostání jsou v mnoha podobách, můžete je konzumovat rovnou, nebo je využít například k přípravě vynikající bublaniny ze sezónního ovoce.

číst dále ...

Prague Mussel Week se blíží. Zláká vás na netradiční spojení chutí?

Slávky po baskicku s chorizem, slávky na avokádu nebo pečené slávky na borovicovém jehličí. Už se vám sbíhají sliny a vaše duše (a žaludek) gastronomického dobrodruha plesá nadšením? Pak si v kalendáři vyznačte týden od 23. do 29. 9., kdy do desítek pražských restaurací přiveze food festival Prague Mussel Week 16 tun prvotřídních slávek z holandského Yerseke. A i pokud mořským „potvorám“ zrovna neholdujete, zkuste jim tentokrát dát šanci. Jedná se totiž o klenot mezi superpotravinami, který díky festivalu můžete ochutnat za poloviční cenu.

číst dále ...

Zachraň jídlo vydává svou první kuchařku a spouští e-shop

“100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku” je podtitul nové kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni, která vychází v říjnu tohoto roku. Iniciativa Zachraň jídlo v receptech pracuje se surovinami, které v českých domácnostech nejčastěji zbývají. Smyslem knihy je snížit plýtvání na úrovni domácností. Kuchařku je možné si předobjednat na e-shopu a zisk z prodeje půjde na rozvoj vzdělávacích aktivit o plýtvání jídlem.

číst dále ...

S vinobraním mají co dělat také ekologičtí vinaři, zkuste bio víno!

Nacházející podzim neznamená čas sklizně pouze na polích či sadech, ale také na vinicích. Plné ruce práce mají i ti vinaři, kteří o vinnou révu pečují podle zásad ekologického zemědělství. Po vinobraní ze zralých kuliček hroznů následně vyrábějí bio víno. V čem spočívají jeho benefity a proč byste i při výběru lahve měli myslet především na kvalitu?

číst dále ...

Věnečky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem a šlehačkou

Dnes pro vás máme recept na naprosto luxusní věnečky. V receptu ve videu autorka videa zapomněla zmínit, že do pudinku zašlehává 180 g másla. Ovšem jinak jde o skvělý recept, který rozhodně stojí za vyzkoušení!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy