REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hlavní jídlo

Benátské rizoto

Propláchnutá rýže dušená ve vývaru na cibulce spolu s česnekem, šunkou, hráškem a kořením, servírovaná posypaná nastrouhaným čedarem.

Boloňská vepřová pečeně

Odležená, osolená, pepřem a fenyklem ochucená vepřová pečeně, zprudka opečená v celku na oleji, pak podušená doměkka spolu s cibulí, podlitá mlékem. Do omáčky se ke konci dušení přidávají zvlášť podušené žampióny.

Boloňský guláš

Guláš z hovězí klišky, mrkve, oliv, rajčat, červeného vína a dalších ingrediencí.

Calzone pizza II.

Víte co je calzone pizza? Nevíte? My vám to prozradíme a hlavně vám poradíme, jak si ji připravit i u nás doma. Jde vlastně o takovou pizza kapsu, tedy těsto na pizzu vyválené do tvaru kolečka, naplněné různými dobrotami, přeložené na půl, pak upečené v troubě stejně jako klasická pizza. Recept pochází z Neapole.

Cannelloni plněné špenátem a ricottou

Cannelloni (kanelóny) jsou duté válečky z nudlového těsta, cca 8–10 cm dlouhé o průměru asi 2 cm. Jedná se o tradiční druh italských těstovin. Jsou ideální pro plnění a zapékání. Cannelloni nevyžadují předvaření.

Cannelloni zapečené s mletým masem

V domácích podmínkách připravené italské těstoviny, plněné masovou náplní, v troubě zapečené, servírované s omáčkou z rajčat a dalších ingrediencí.

Cereali s houbami a parmazánem

Potřebujete inspiraci, jak s nimi začít a začlenit je do svého jídelníčku? Vyzkoušejte jednoduchý recept s houbami a parmazánem, jehož příprava zabere pouhých 15 minut.

Citronové rizoto

Toto rizoto s chutí a vůní po citrónu podáváme jako bezmasý hlavní chod, jako přílohu, nebo spolu s kousky tuňáka jako teplý obědový salát.

Citronové těstoviny s bazalkou a česnekem

Těstoviny uvařené na skus smíchané s bazalkou, olivovým olejem, restovaným česnekem a citronovou kůrou i šťávou.

Conchiglioni plněné mletým masem a pestem

Uvařené těstoviny plněné mletým masem, přelité omáčkou pesto, posypané strouhaným parmazánem a zapečené.

Coniglio al rosmarino

Coniglio al rosmarino neboli králík na rozmarýnu je oblíbené jídlo právě v Itálii. Jedná se o porce okořeněného a česnekem potřeného králíka, zprudka opečeného na oleji, dopečené v troubě spolu se slaninou, špekem a cibulí, podlité bílým vínem.

Cremonské špagety

Uvařené špagety smíchané s opečeným uzeným masem (salámem) a pikantnější červenou omáčkou, zdobené nastrouhaným sýrem.

Cuketové nudle (Zoodles) s krevetami

Zdravé nudle z cukety se v originálním receptu nazávají Zoodles. Dají se použít jako příloha, nebo do salátů. Jako hlavní chod je můžeme servírovat například s obřími krevetami.

Cuketové zoodles se špenátovým pestem

Vaříte nejméně jednou týdně špagety, protože bez nich vaše děti nemohou žít? Nabízíme vám zajímavou, a především zdravou a chutnou obměnu. Cuketové zoodles neboli nudličky z čerstvých cuket. Děti bude nové jídlo hodně bavit. Ruku na srdce, kdo by si nezamiloval pestrý talíř plný sytě zeleno-červené dobroty? A navíc elegantně zpracujete už asi dvacátou cuketou, kterou jste zrovna dostali od sousedů coby pozornost.

Ďábelské penne s chilli omáčkou

Uvařené těstoviny podávané přelité chilli omáčkou, posypané parmazánem a bazalkou.

Dršťky po florentýnsku – Trippa alla Fiorentina

Italové dršťky prostě milují. Toto je jedna z verzí na úpravu drštěk z Florencie. Jde o velkou dobrotu, tak náš recept vyzkoušejte!

Dršťky po milánsku

Podušené dršťky v rajské omáčce servírované s kostičkami vařeného uzeného.

Dršťky po milánsku II.

Trippa alla Milanese, to je originální název tohoto receptu. Dršťky jsou v Itálii velmi oblíbené, v každém regionu se připravují trochu jinak. Vyzkoušejte tento náš recept, který je vyzkoušený, moc nám chutnalo!

Drůbeží játra po benátsku

Orestovaná játra spolu s cibulí, dochucená vínem a balsamicem.

Dýňová parmigiana

Parmigiana, jinak také zapečený lilek se sýrem, je slavný recept z italské kuchyně, který se v mnoha obměnách a variantách připravuje téměř na celém světě. Lze ho podávat jako hlavní chod teplý, ale také jako předkrm a to i za studena. My vám zde předkládáme trochu netradiční variantu z dýně.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.