hlavní jídlo
Benátské rizoto
Propláchnutá rýže dušená ve vývaru na cibulce spolu s česnekem, šunkou, hráškem a kořením, servírovaná posypaná nastrouhaným čedarem.
Boloňská vepřová pečeně
Odležená, osolená, pepřem a fenyklem ochucená vepřová pečeně, zprudka opečená v celku na oleji, pak podušená doměkka spolu s cibulí, podlitá mlékem. Do omáčky se ke konci dušení přidávají zvlášť podušené žampióny.
Boloňský guláš
Guláš z hovězí klišky, mrkve, oliv, rajčat, červeného vína a dalších ingrediencí.
Cannelloni plněné špenátem a ricottou
Cannelloni (kanelóny) jsou duté válečky z nudlového těsta, cca 8–10 cm dlouhé o průměru asi 2 cm. Jedná se o tradiční druh italských těstovin. Jsou ideální pro plnění a zapékání. Cannelloni nevyžadují předvaření.
Cannelloni zapečené s mletým masem
V domácích podmínkách připravené italské těstoviny, plněné masovou náplní, v troubě zapečené, servírované s omáčkou z rajčat a dalších ingrediencí.
Cereali s houbami a parmazánem
Potřebujete inspiraci, jak s nimi začít a začlenit je do svého jídelníčku? Vyzkoušejte jednoduchý recept s houbami a parmazánem, jehož příprava zabere pouhých 15 minut.
Citronové rizoto
Toto rizoto s chutí a vůní po citrónu podáváme jako bezmasý hlavní chod, jako přílohu, nebo spolu s kousky tuňáka jako teplý obědový salát.
Citronové těstoviny s bazalkou a česnekem
Těstoviny uvařené na skus smíchané s bazalkou, olivovým olejem, restovaným česnekem a citronovou kůrou i šťávou.
Conchiglioni plněné mletým masem a pestem
Uvařené těstoviny plněné mletým masem, přelité omáčkou pesto, posypané strouhaným parmazánem a zapečené.
Coniglio al rosmarino
Coniglio al rosmarino neboli králík na rozmarýnu je oblíbené jídlo právě v Itálii. Jedná se o porce okořeněného a česnekem potřeného králíka, zprudka opečeného na oleji, dopečené v troubě spolu se slaninou, špekem a cibulí, podlité bílým vínem.
Cremonské špagety
Uvařené špagety smíchané s opečeným uzeným masem (salámem) a pikantnější červenou omáčkou, zdobené nastrouhaným sýrem.
Cuketové nudle (Zoodles) s krevetami
Zdravé nudle z cukety se v originálním receptu nazávají Zoodles. Dají se použít jako příloha, nebo do salátů. Jako hlavní chod je můžeme servírovat například s obřími krevetami.
Cuketové zoodles se špenátovým pestem
Vaříte nejméně jednou týdně špagety, protože bez nich vaše děti nemohou žít? Nabízíme vám zajímavou, a především zdravou a chutnou obměnu. Cuketové zoodles neboli nudličky z čerstvých cuket. Děti bude nové jídlo hodně bavit. Ruku na srdce, kdo by si nezamiloval pestrý talíř plný sytě zeleno-červené dobroty? A navíc elegantně zpracujete už asi dvacátou cuketou, kterou jste zrovna dostali od sousedů coby pozornost.
Ďábelské penne s chilli omáčkou
Uvařené těstoviny podávané přelité chilli omáčkou, posypané parmazánem a bazalkou.
Dršťky po milánsku
Podušené dršťky v rajské omáčce servírované s kostičkami vařeného uzeného.
Drůbeží játra po benátsku
Orestovaná játra spolu s cibulí, dochucená vínem a balsamicem.
Dýňová parmigiana
Parmigiana, jinak také zapečený lilek se sýrem, je slavný recept z italské kuchyně, který se v mnoha obměnách a variantách připravuje téměř na celém světě. Lze ho podávat jako hlavní chod teplý, ale také jako předkrm a to i za studena. My vám zde předkládáme trochu netradiční variantu z dýně.
Dýňové rizoto se šalvějí
Rizoto připravené z rýže arborio, zeleninového vývaru, dýně, bílého vína, bylinek a dalších ingrediencí.
Fettucine Alfredo
Fettucine jsou oblíbené italské těstoviny, široké nudle v překladu ,,stužky“. Vyzkoušejte z nich tento skvělý, přitom jednoduchý recept.
Fiorentina porterhouse
Steak porterhouse po toskánsku je pokrm pro 3-4 strávníky, syrový 3,5-5 cm tlustý totiž váží kolem 1 kg.
reklama