REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hlavní jídlo

Benátské rizoto

Propláchnutá rýže dušená ve vývaru na cibulce spolu s česnekem, šunkou, hráškem a kořením, servírovaná posypaná nastrouhaným čedarem.

Boloňská vepřová pečeně

Odležená, osolená, pepřem a fenyklem ochucená vepřová pečeně, zprudka opečená v celku na oleji, pak podušená doměkka spolu s cibulí, podlitá mlékem. Do omáčky se ke konci dušení přidávají zvlášť podušené žampióny.

Boloňský guláš

Guláš z hovězí klišky, mrkve, oliv, rajčat, červeného vína a dalších ingrediencí.

Cannelloni zapečené s mletým masem

V domácích podmínkách připravené italské těstoviny, plněné masovou náplní, v troubě zapečené, servírované s omáčkou z rajčat a dalších ingrediencí.

Citronové rizoto

Toto rizoto s chutí a vůní po citrónu podáváme jako bezmasý hlavní chod, jako přílohu, nebo spolu s kousky tuňáka jako teplý obědový salát.

Citronové těstoviny s bazalkou a česnekem

Těstoviny uvařené na skus smíchané s bazalkou, olivovým olejem, restovaným česnekem a citronovou kůrou i šťávou.

Conchiglioni plněné mletým masem a pestem

Uvařené těstoviny plněné mletým masem, přelité omáčkou pesto, posypané strouhaným parmazánem a zapečené.

Coniglio al rosmarino

Coniglio al rosmarino neboli králík na rozmarýnu je oblíbené jídlo právě v Itálii. Jedná se o porce okořeněného a česnekem potřeného králíka, zprudka opečeného na oleji, dopečené v troubě spolu se slaninou, špekem a cibulí, podlité bílým vínem.

Cremonské špagety

Uvařené špagety smíchané s opečeným uzeným masem (salámem) a pikantnější červenou omáčkou, zdobené nastrouhaným sýrem.

Cuketové nudle (Zoodles) s krevetami

Zdravé nudle z cukety se v originálním receptu nazávají Zoodles. Dají se použít jako příloha, nebo do salátů. Jako hlavní chod je můžeme servírovat například s obřími krevetami.

Ďábelské penne s chilli omáčkou

Uvařené těstoviny podávané přelité chilli omáčkou, posypané parmazánem a bazalkou.

Dršťky po milánsku

Podušené dršťky v rajské omáčce servírované s kostičkami vařeného uzeného.

Drůbeží játra po benátsku

Orestovaná játra spolu s cibulí, dochucená vínem a balsamicem.

Dýňové rizoto se šalvějí

Rizoto připravené z rýže arborio, zeleninového vývaru, dýně, bílého vína, bylinek a dalších ingrediencí.

Fettucine Alfredo

Fettucine jsou oblíbené italské těstoviny, široké nudle v překladu ,,stužky“. Vyzkoušejte z nich tento skvělý, přitom jednoduchý recept.

Fiorentina porterhouse

Steak porterhouse po toskánsku je pokrm pro 3-4 strávníky, syrový 3,5-5 cm tlustý totiž váží kolem 1 kg.

Florentské dušené závitky

Rozklepané telecí řízky plněné šunkou a vajíčkem.

Florentské polpety

Pokrm z mletého masa z italské kuchyně, tedy přesně jedna z jeho mnoha variant. Jde o masové válečky různě dochucené, obalené v mouce a pak opečené na olivovém oleji, nakonec podušené spolu se zeleninou ve vývaru a víně.

Houbové rizoto

Další varianta oblíbeného houbového rizota z italského receptáře.

Hovězí po sicilsku

Dopředu uvařené hovězí maso opečené na másle na cibulovém základě.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy