REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Boloňská vepřová pečeně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Odležená, osolená, pepřem a fenyklem ochucená vepřová pečeně, zprudka opečená v celku na oleji, pak podušená doměkka spolu s cibulí, podlitá mlékem. Do omáčky se ke konci dušení přidávají zvlášť podušené žampióny.


Ingredience:
700-800 gvepřové pečeně v celku
100 gdušených žampionů
40 gmásla
30 gcibule
2 lžíceoleje
1 lžícesekané petrželky
0,5 lmléka
2 ksstroužky česneku
špetka mletého fenyklu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Vepřovou pečeni osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem, okořeníme mletým fenyklem a necháme nejméně 2 hodiny v chladu uležet
2. Maso zprudka opečeme na oleji a másle, po všech stranách
3. Přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme ji, zalijeme mlékem pokojové teploty a za občasného polévání dusíme doměkka
4. Měkké maso vyndáme, do omáčky přidáme sekanou petrželovou nať, zvlášť podušené houby a chvíli vše společně podusíme
5. Hotové maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy