Propláchnutá rýže dušená ve vývaru na cibulce spolu s česnekem, šunkou, hráškem a kořením, servírovaná posypaná nastrouhaným čedarem.
Ingredience:
300 g | rýže |
200 g | mraženého hrášku |
200 g | šunky |
150 g | nastrouhaného čedaru |
100 g | másla |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | menší cibule |
vývar z kostí | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Rýží si několikrát propláchneme v cedníku teplou vodou a necháme okapat
2. Nakrájíme si oloupanou cibuli a česnek na drobno, šunku na malé kostičky
3. V hrnci si rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, česnek a šunku, krátce orestujeme, poté přidáme propláchnutou rýži, hrášek a vše zalijeme přiměřeným množstvím vývaru, osolíme, opepříme a na mírném ohni dusíme doměkka
4. Hotové rizoto servírujeme posypané nastrouhaným čedarem.