REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařené, dušené

Benátské rizoto

Propláchnutá rýže dušená ve vývaru na cibulce spolu s česnekem, šunkou, hráškem a kořením, servírovaná posypaná nastrouhaným čedarem.

Bulgur s kuřecím masem a zeleninou

Bulgur je označení pro předvařenou nalámanou celozrnnou pšenici, která se používá jako součást různých pokrmů. Vyzkoušejte například tento jednoduchý recept na bulgur servírovaný spolu s orestovanými kousky kuřecího masa a zeleniny.

Houbové kroupeto

Staročeský recept z Trutnovska na pokrm z vařených krup, hub, cibule, pórku, uzeného nebo slaniny, česneku a koření.

Houbové kroupeto s parmazánem

Připravte nevšední, ale přesto snadný a zdravý oběd či večeři pro celou rodinu. Recept se hodí jak na využití čerstvých hub v době, kdy rostou, ale lze ho připravit i z hub mražených či sušených.

Houbové rizoto s ančovičkami

Italské rizoto se dá připravit několika způsoby. Vyzkoušejte například tento náš recept na velice chutné rizoto v italském stylu s houbami a ančovičkami.

Hříbkové rizoto na bílém víně sypané parmezánem

Krémové rizoto připravené ze sušených hub, nejlépe hříbků, podlité trochou bílého vína, sypané parmezánem a nasekanou petrželovou natí.

Jáhlové rizoto

Uvařené jáhly, promíchané na pánvičce s orestovanými kousky kuřecího masa a dalšími surovinami. Rizoto servírované posypané nastrouhaným sýrem.

Jáhlové rizoto s červenou řepou a jogurtem

Řepa patří mezi jeden z nejzdravějších a nejuniverzálnějších druhů zeleniny, které můžeme v kuchyni použít. Zkuste kombinaci s jáhlami, surovinou, kterou najdeme v řadě tradičních českých pokrmů a která se opět těší velké oblibě, a to nejen proto, že je bezlepková.

Kachní rizoto

Maso z kachny opečené s nakrájenou mrkví, cibulí, žampiony a hráškem. Nakonec smíchané s vařenou rýží a ochucené kari kořením, podávané s kyselou zeleninou a strouhaným sýrem.

Ovesná kaše s houbami a ztraceným vejcem

Nedáte dopustit na ovesné vločky? Rádi je kombinujete s mlékem, jogurtem, kakaem, skořicí a rozmanitým ovocem? Co si jednou udělat ovesnou kaši naslano? Nabízíme dokonalou harmonii chutí, kdy je obilný základ doplněn houbami, šalotkou, česnekem, čerstvým špenátem a pažitkou. To vše korunuje ztracené vejce. Vydatná snídaně, lehčí oběd, nebo vyvážená večeře? Kdy zkusíte náš osvědčený recept vy?

Pikantní ovesná kaše s pečenou zeleninou a vejcem

Nejen pro milovníky zdravého stravování vyvinula rodinná firma Emco dva druhy vloček, které prošly speciální úpravou – extra jemným nasekáním. Inspirujte se slanými recepty na ovesnou kaši a přesvědčte se o vločkovém zázraku sami.

Pohanka s brynzou a česnekem

Spařená pohanka, v horké vodě změklá, opečená na pánvičce spolu s dalšími ingrediencemi.

Pohanka s kuřecím masem a slaninou

Pohanka podušená s anglickou slaninou a kuřecím masem, servírovaná s opečenou zeleninou, posypaná balkánským sýrem.

Pohankové rizoto

Dopředu uvařená pohanka smíchaná s uvařenými kroupami, promíchaná na zpěněné cibuli spolu s houbami a kořením.

Rizoto s hlívou ústřičnou

Hlíva ústřičná je vhodná i do rizota, vynecháme-li kuřecí maso, jde o skvělý pokrm i pro vegetariány. Pokrm do 30 minut.

Rizoto z pohanky

Uvařená pohanka promíchaná s podušenými kousky masa a zeleniny, rizoto na talířích ozdobené nastrouhaným tvrdým sýrem.

Šafránové risotto s krevetami, mascarpone a granátovým jablkem

Pravé italské risotto s krevetami dochucené máslem, bazalkou a šafránem, servírované zdobené granátovým jablkem, mascarpone a celými krevetami.

Špenátové rizoto s vepřovou panenkou

Tento recept na Špenátové rizoto s vepřovou panenkou pochází od návrháře a soutěžícího v MasterChef Česko, Pavla Berkyho. Jde o jednoduchý a přitom chutný pokrm připravený do 40 minut. Připravit si ho můžete například na Zelený čtvrtek předcházející Velikonocům, ale i jindy během roku, když dostane chuť na něco dobrého a zdravého.

Vaření krup

Ječmen obsahuje řadu cenných látek a ječné kroupy jsou zdrojem vlákniny, beta-glukanů a vitamínů. Příprava ječných krup trvá zhruba 20-30 minut, záleží na jejich velikosti. Nejprve je ale dobré je propláchnout….

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy