vařené, dušené
Benátské rizoto
Propláchnutá rýže dušená ve vývaru na cibulce spolu s česnekem, šunkou, hráškem a kořením, servírovaná posypaná nastrouhaným čedarem.
Bulgur s kuřecím masem a zeleninou
Bulgur je označení pro předvařenou nalámanou celozrnnou pšenici, která se používá jako součást různých pokrmů. Vyzkoušejte například tento jednoduchý recept na bulgur servírovaný spolu s orestovanými kousky kuřecího masa a zeleniny.
Houbové kroupeto
Staročeský recept z Trutnovska na pokrm z vařených krup, hub, cibule, pórku, uzeného nebo slaniny, česneku a koření.
Houbové kroupeto s parmazánem
Připravte nevšední, ale přesto snadný a zdravý oběd či večeři pro celou rodinu. Recept se hodí jak na využití čerstvých hub v době, kdy rostou, ale lze ho připravit i z hub mražených či sušených.
Houbové rizoto s ančovičkami
Italské rizoto se dá připravit několika způsoby. Vyzkoušejte například tento náš recept na velice chutné rizoto v italském stylu s houbami a ančovičkami.
Hříbkové rizoto na bílém víně sypané parmezánem
Krémové rizoto připravené ze sušených hub, nejlépe hříbků, podlité trochou bílého vína, sypané parmezánem a nasekanou petrželovou natí.
Jáhlové rizoto
Uvařené jáhly, promíchané na pánvičce s orestovanými kousky kuřecího masa a dalšími surovinami. Rizoto servírované posypané nastrouhaným sýrem.
Jáhlové rizoto s červenou řepou a jogurtem
Řepa patří mezi jeden z nejzdravějších a nejuniverzálnějších druhů zeleniny, které můžeme v kuchyni použít. Zkuste kombinaci s jáhlami, surovinou, kterou najdeme v řadě tradičních českých pokrmů a která se opět těší velké oblibě, a to nejen proto, že je bezlepková.
Kachní rizoto
Maso z kachny opečené s nakrájenou mrkví, cibulí, žampiony a hráškem. Nakonec smíchané s vařenou rýží a ochucené kari kořením, podávané s kyselou zeleninou a strouhaným sýrem.
Ovesná kaše s houbami a ztraceným vejcem
Nedáte dopustit na ovesné vločky? Rádi je kombinujete s mlékem, jogurtem, kakaem, skořicí a rozmanitým ovocem? Co si jednou udělat ovesnou kaši naslano? Nabízíme dokonalou harmonii chutí, kdy je obilný základ doplněn houbami, šalotkou, česnekem, čerstvým špenátem a pažitkou. To vše korunuje ztracené vejce. Vydatná snídaně, lehčí oběd, nebo vyvážená večeře? Kdy zkusíte náš osvědčený recept vy?
Pikantní ovesná kaše s pečenou zeleninou a vejcem
Nejen pro milovníky zdravého stravování vyvinula rodinná firma Emco dva druhy vloček, které prošly speciální úpravou – extra jemným nasekáním. Inspirujte se slanými recepty na ovesnou kaši a přesvědčte se o vločkovém zázraku sami.
Pohanka s brynzou a česnekem
Spařená pohanka, v horké vodě změklá, opečená na pánvičce spolu s dalšími ingrediencemi.
Pohanka s kuřecím masem a slaninou
Pohanka podušená s anglickou slaninou a kuřecím masem, servírovaná s opečenou zeleninou, posypaná balkánským sýrem.
Pohankové rizoto
Dopředu uvařená pohanka smíchaná s uvařenými kroupami, promíchaná na zpěněné cibuli spolu s houbami a kořením.
Rizoto s hlívou ústřičnou
Hlíva ústřičná je vhodná i do rizota, vynecháme-li kuřecí maso, jde o skvělý pokrm i pro vegetariány. Pokrm do 30 minut.
Rizoto z pohanky
Uvařená pohanka promíchaná s podušenými kousky masa a zeleniny, rizoto na talířích ozdobené nastrouhaným tvrdým sýrem.
Šafránové risotto s krevetami, mascarpone a granátovým jablkem
Pravé italské risotto s krevetami dochucené máslem, bazalkou a šafránem, servírované zdobené granátovým jablkem, mascarpone a celými krevetami.
Špenátové rizoto s vepřovou panenkou
Tento recept na Špenátové rizoto s vepřovou panenkou pochází od návrháře a soutěžícího v MasterChef Česko, Pavla Berkyho. Jde o jednoduchý a přitom chutný pokrm připravený do 40 minut. Připravit si ho můžete například na Zelený čtvrtek předcházející Velikonocům, ale i jindy během roku, když dostane chuť na něco dobrého a zdravého.
Vaření krup
Ječmen obsahuje řadu cenných látek a ječné kroupy jsou zdrojem vlákniny, beta-glukanů a vitamínů. Příprava ječných krup trvá zhruba 20-30 minut, záleží na jejich velikosti. Nejprve je ale dobré je propláchnout….
reklama