REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pohankové rizoto

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dopředu uvařená pohanka smíchaná s uvařenými kroupami, promíchaná na zpěněné cibuli spolu s houbami a kořením.


Ingredience:
250 gkrup
125 gpohanky
120 ghub
1 ksstředně velké cibule
kari koření
vegeta
voda
olej
sůl

Postup:

1. Pečlivě propláchnuté kroupy uvaříme v dostatečném množství vody doměkka, potom je scedíme, několikrát propláchneme a necháme okapat
2. Pohanku přebereme, propláchneme a nasypeme do hrnce se silným dnem
3. Zalijeme ji vodou tak, aby byla tekutina asi 1 cm nad pohankou, přidáme 3-4 kuličky nového koření, sůl a pod pokličkou přivedeme k varu, pak zdroj tepla stáhneme na minimum
4. Jakmile tekutina vsákne, sundáme pokrm z tepla, přidáme plátek másla a pohanku necháme přikrytou dojít, pak ji přecedíme a necháme důkladně okapat
5. Na zpěněné cibulce smícháme kroupy, pohanku a houby
6. Směs dochutíme vegetou, kari kořením a osolíme.

Doporučení:

Podáváme se sterilovanou okurkou nebo například naloženým zelím.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy