Hlíva ústřičná je vhodná i do rizota, vynecháme-li kuřecí maso, jde o skvělý pokrm i pro vegetariány. Pokrm do 30 minut.
Ingredience:
300 g | uvařené rýže |
300 g | hlívy ústřičné |
300 g | kuřecího masa |
150 g | sterilovaného hrášku |
25 g | strouhaného sýru |
1 ks | červené masité papriky |
1 ks | cibule |
koření podravka | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Nakrájenou cibuli necháme zesklovatět, přidáme proužky nakrájené hlívy, kuřecího masa, okořeníme podravkou, podlijeme trochou vody, dusíme 15 minut.
- Přidáme nakrájenou papriku, dusíme dalších 10 minut.
- Směs promícháme s uvařenou rýží, přidáme sterilovaný hrášek, ochutíme, pepřem, podravkou, případně přisolíme, necháme prohřát.
- Hotové rizoto na talíři zdobíme směsí listových salátů a posypeme strouhaným sýrem.
Text i foto: D. Marounek