rýže, s rýží, další obiloviny
Pokrmy z rýže, krup, ale i dalších obilovin, servírované jako hlavní chod.
Benátské rizoto
Propláchnutá rýže dušená ve vývaru na cibulce spolu s česnekem, šunkou, hráškem a kořením, servírovaná posypaná nastrouhaným čedarem.
Bulgur s kuřecím masem a zeleninou
Bulgur je označení pro předvařenou nalámanou celozrnnou pšenici, která se používá jako součást různých pokrmů. Vyzkoušejte například tento jednoduchý recept na bulgur servírovaný spolu s orestovanými kousky kuřecího masa a zeleniny.
Houbové kroupeto
Staročeský recept z Trutnovska na pokrm z vařených krup, hub, cibule, pórku, uzeného nebo slaniny, česneku a koření.
Houbové kroupeto s parmazánem
Připravte nevšední, ale přesto snadný a zdravý oběd či večeři pro celou rodinu. Recept se hodí jak na využití čerstvých hub v době, kdy rostou, ale lze ho připravit i z hub mražených či sušených.
Houbové rizoto s ančovičkami
Italské rizoto se dá připravit několika způsoby. Vyzkoušejte například tento náš recept na velice chutné rizoto v italském stylu s houbami a ančovičkami.
Houbový kuba
Z trhaných krupek, anglické slaniny, sušených hub, cibule a koření připravený chutný pokrm, podušený a pak zapečený v troubě.
Houbový kuba II.
Houbový kuba chutná skvěle nejen o Vánocích.
Houbový kuba III.
Uvařené krupky promíchané s cibulí, houbami, kořením a česnekem, zapečené v troubě dorůžova.
Hříbkové rizoto na bílém víně sypané parmezánem
Krémové rizoto připravené ze sušených hub, nejlépe hříbků, podlité trochou bílého vína, sypané parmezánem a nasekanou petrželovou natí.
Jáhlové rizoto
Uvařené jáhly, promíchané na pánvičce s orestovanými kousky kuřecího masa a dalšími surovinami. Rizoto servírované posypané nastrouhaným sýrem.
Jáhlové rizoto s červenou řepou a jogurtem
Řepa patří mezi jeden z nejzdravějších a nejuniverzálnějších druhů zeleniny, které můžeme v kuchyni použít. Zkuste kombinaci s jáhlami, surovinou, kterou najdeme v řadě tradičních českých pokrmů a která se opět těší velké oblibě, a to nejen proto, že je bezlepková.
Jáhlový nákyp s meruňkami a švestkami
Jáhly patří mezi tradičních české suroviny. Tento recept je na jáhly připravené na sladko, ochucené kromě jiného meruňkovým kompotem a sušenými švestkami.
Jáhlový prejt
Prejt z vepřového kolena, jáhel a koření.
Jihočeský houbový kuba
Staročeský vánoční pokrm, ve kterém nesmí chybět stroček trubkovitý. Tato houba barví pokrm do černa.
Kachní rizoto
Maso z kachny opečené s nakrájenou mrkví, cibulí, žampiony a hráškem. Nakonec smíchané s vařenou rýží a ochucené kari kořením, podávané s kyselou zeleninou a strouhaným sýrem.
Karbanátky z ovesných vloček
Nabobtnalé ovesné vločky smíchané s vejcem, sýrem a dalšími ingrediencemi, vypracované do tvaru karbanátek, obalené ve strouhance a usmažené dozlatova.
Karbanátky z ovesných vloček II.
Vegetariánské karbanátky z ovesných vloček, másla, vajec, cibule, česneku, strouhanky, vody a nasekané zelené petrželky.
Masovo-jáhlové karbanátky
Karbanátky z mletého masa, vařených jáhel, vejce, česneku, cibule a koření, podušené a opečené dozlatova.
Ovesná kaše s houbami a ztraceným vejcem
Nedáte dopustit na ovesné vločky? Rádi je kombinujete s mlékem, jogurtem, kakaem, skořicí a rozmanitým ovocem? Co si jednou udělat ovesnou kaši naslano? Nabízíme dokonalou harmonii chutí, kdy je obilný základ doplněn houbami, šalotkou, česnekem, čerstvým špenátem a pažitkou. To vše korunuje ztracené vejce. Vydatná snídaně, lehčí oběd, nebo vyvážená večeře? Kdy zkusíte náš osvědčený recept vy?
Pikantní ovesná kaše s pečenou zeleninou a vejcem
Nejen pro milovníky zdravého stravování vyvinula rodinná firma Emco dva druhy vloček, které prošly speciální úpravou – extra jemným nasekáním. Inspirujte se slanými recepty na ovesnou kaši a přesvědčte se o vločkovém zázraku sami.
- 1
- 2
- Následující
reklama