Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

rýže, s rýží, další obiloviny

Pokrmy z rýže, krup, ale i dalších obilovin, servírované jako hlavní chod.


Benátské rizoto

Propláchnutá rýže dušená ve vývaru na cibulce spolu s česnekem, šunkou, hráškem a kořením, servírovaná posypaná nastrouhaným čedarem.

Bulgur s kuřecím masem a zeleninou

Bulgur je označení pro předvařenou nalámanou celozrnnou pšenici, která se používá jako součást různých pokrmů. Vyzkoušejte například tento jednoduchý recept na bulgur servírovaný spolu s orestovanými kousky kuřecího masa a zeleniny.

Houbové kroupeto

Staročeský recept z Trutnovska na pokrm z vařených krup, hub, cibule, pórku, uzeného masa nebo slaniny, česneku a koření.

Houbové kroupeto s parmazánem

Připravte nevšední, ale přesto snadný a zdravý oběd či večeři pro celou rodinu. Recept se hodí jak na využití čerstvých hub v době, kdy rostou, ale lze ho připravit i z hub mražených či sušených.

Houbové rizoto s ančovičkami

Italské rizoto se dá připravit několika způsoby. Vyzkoušejte například tento náš recept na velice chutné rizoto v italském stylu s houbami a ančovičkami.

Houbový kuba

Z trhaných krupek, anglické slaniny, sušených hub, cibule a koření připravený chutný pokrm, podušený a pak zapečený v troubě.

Houbový kuba II.

Houbový kuba chutná skvěle nejen o Vánocích.

Houbový kuba III.

Uvařené krupky promíchané s cibulí, houbami, kořením a česnekem, zapečené v troubě dorůžova.

Hříbkové rizoto na bílém víně sypané parmezánem

Krémové rizoto připravené ze sušených hub, nejlépe hříbků, podlité trochou bílého vína, sypané parmezánem a nasekanou petrželovou natí.

Jáhlové rizoto

Uvařené jáhly, promíchané na pánvičce s orestovanými kousky kuřecího masa a dalšími surovinami. Rizoto servírované posypané nastrouhaným sýrem.

Jáhlové rizoto s červenou řepou a jogurtem

Řepa patří mezi jeden z nejzdravějších a nejuniverzálnějších druhů zeleniny, které můžeme v kuchyni použít. Zkuste kombinaci s jáhlami, surovinou, kterou najdeme v řadě tradičních českých pokrmů a která se opět těší velké oblibě, a to nejen proto, že je bezlepková.

Jáhlový nákyp s meruňkami a švestkami

Jáhly patří mezi tradičních české suroviny. Tento recept je na jáhly připravené na sladko, ochucené kromě jiného meruňkovým kompotem a sušenými švestkami.

Jáhlový prejt

Prejt z vepřového kolena, jáhel a koření.

Jihočeský houbový kuba

Staročeský vánoční pokrm, ve kterém nesmí chybět stroček trubkovitý. Tato houba barví pokrm do černa.

Kachní rizoto

Maso z kachny opečené s nakrájenou mrkví, cibulí, žampiony a hráškem. Nakonec smíchané s vařenou rýží a ochucené kari kořením, podávané s kyselou zeleninou a strouhaným sýrem.

Karbanátky z ovesných vloček

Nabobtnalé ovesné vločky smíchané s vejcem, sýrem a dalšími ingrediencemi, vypracované do tvaru karbanátek, obalené ve strouhance a usmažené dozlatova.

Karbanátky z ovesných vloček II.

Vegetariánské karbanátky z ovesných vloček, másla, vajec, cibule, česneku, strouhanky, vody a nasekané zelené petrželky.

Masovo-jáhlové karbanátky

Karbanátky z mletého masa, vařených jáhel, vejce, česneku, cibule a koření, podušené a opečené dozlatova.

Ovesná kaše s houbami a ztraceným vejcem

Nedáte dopustit na ovesné vločky? Rádi je kombinujete s mlékem, jogurtem, kakaem, skořicí a rozmanitým ovocem? Co si jednou udělat ovesnou kaši naslano? Nabízíme dokonalou harmonii chutí, kdy je obilný základ doplněn houbami, šalotkou, česnekem, čerstvým špenátem a pažitkou. To vše korunuje ztracené vejce. Vydatná snídaně, lehčí oběd, nebo vyvážená večeře? Kdy zkusíte náš osvědčený recept vy?

Pikantní ovesná kaše s pečenou zeleninou a vejcem

Nejen pro milovníky zdravého stravování vyvinula rodinná firma Emco dva druhy vloček, které prošly speciální úpravou – extra jemným nasekáním. Inspirujte se slanými recepty na ovesnou kaši a přesvědčte se o vločkovém zázraku sami.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.