Nabobtnalé ovesné vločky smíchané s vejcem, sýrem a dalšími ingrediencemi, vypracované do tvaru karbanátek, obalené ve strouhance a usmažené dozlatova.
Ingredience:
250 g | ovesných vloček |
100 g | uzeného sýra |
1 ks | cibule |
1 ks | vejce |
1 ks | stroužek česneku |
mléko nebo voda | |
strouhanka | |
majoránka | |
pepř | |
sůl | |
tuk na smažení |
Postup:
1. Vločky zalijeme přiměřeným množstvím mléka nebo vody a necháme je nejméně 1 hodinu bobtnat, jakmile nabobtnají, pokud jsme dali moc tekutiny tak ji vymačkáme
2. Do vloček přidáme jemně nakrájenou cibuli, celé vejce, nastrouhaný sýr a prolisovaným česnekem, směs dochutíme majoránkou, pepřem a dle chuti osolíme
3. Všechny suroviny dobře propracujeme a vytvoříme malé karbanátky, které nakonec obalíme ve strouhance
4. Připravené ovesné karbanátky smažíme v dobře rozpáleném tuku na pánvičce nebo lépe ve fritovacím hrnci dozlatova.
Takto připravené ovesné karbanátky servírujeme s bramborovou kaší nebo jinak upravenými brambory a sterilovanou zeleninou.