REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karbanátky z ovesných vloček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nabobtnalé ovesné vločky smíchané s vejcem, sýrem a dalšími ingrediencemi, vypracované do tvaru karbanátek, obalené ve strouhance a usmažené dozlatova.


Ingredience:
250 govesných vloček
100 guzeného sýra
1 kscibule
1 ksvejce
1 ksstroužek česneku
mléko nebo voda
strouhanka
majoránka
pepř
sůl
tuk na smažení

Postup:

1. Vločky zalijeme přiměřeným množstvím mléka nebo vody a necháme je nejméně 1 hodinu bobtnat, jakmile nabobtnají, pokud jsme dali moc tekutiny tak ji vymačkáme
2. Do vloček přidáme jemně nakrájenou cibuli, celé vejce, nastrouhaný sýr a prolisovaným česnekem, směs dochutíme majoránkou, pepřem a dle chuti osolíme
3. Všechny suroviny dobře propracujeme a vytvoříme malé karbanátky, které nakonec obalíme ve strouhance
4. Připravené ovesné karbanátky smažíme v dobře rozpáleném tuku na pánvičce nebo lépe ve fritovacím hrnci dozlatova.

Doporučení:

Takto připravené ovesné karbanátky servírujeme s bramborovou kaší nebo jinak upravenými brambory a sterilovanou zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy