Vegetariánské karbanátky z ovesných vloček, másla, vajec, cibule, česneku, strouhanky, vody a nasekané zelené petrželky.
Ingredience:
250 g | ovesných vloček |
40 g | strouhanky |
30 g | sádla |
20 g | másla |
2-3 hrsti | nasekané zelené petrželky |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | den nebo dva staré housky |
1 ks | cibule |
750 ml | vody |
tuk na smažení | |
mléko | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Vločky umeleme nebo nasekáme v robotu, pak je zalijeme v hrnci vodou, přidáme máslo, za stálého míchání na mírném zdroji tepla uvaříme hustou vločkovou kaši, tu pak necháme vychladnout
- Do vločkové kaše vmícháme vejce, na sádle orestovanou cibuli nakrájenou nadrobno, nasekanou petrželku, prolisované storužky česneku a v mléce máčenou housku natrjhanou na drobnější kousky, dochutíme pepřem a solí, nakonec zahustíme strouhankou dle potřeby
- Z husté hmoty tvarujeme karbanátky, které pak smažíme na tuku, z obou stran, pěkně dozlatova.