REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

smažená, restovaná, opečená na oleji, fritovaná

Baklažány po mlynářsku

Oloupané baklažány nakrájené na plátky, lehce osolené, odležené v chladu, poté osušené, poprášené hladkou moukou a pak opečené na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova, nakonec potřené utřeným česnekem a posypané nasekanou petrželkou, podávané s krajíčkem chleba.

Balkánské placičky

Nastrouhané brambory promíchané s balkánským sýrem, opečené na oleji ve tvaru plecek.

Bramboráčky s cuketou a uzeným masem

Nastrouhané brambory a cukety smíchané s kostičkami uzeného masa, vajíčky, pepřem a solí, usmažené na oleji.

Bramboráčky z ovesných vloček

Bramboráčky z mrkve, brambor a dalších ingrediencí, usmažené dozlatova, podávané s ochucenou jogurtovou omáčkou.

Bramborová omeleta

Uvařené, na plátky nakrájené brambory, zapečené na pánvi s cibulí, slaninou a vejci.

Bramborová omeleta III.

Plátky vařených brambor zapečené v pánvi s cibulí, pórkem, salámem, rajčaty a ochucenými rozšlehanými vejci.

Bramborové placky se špenátem

Nejlépe z den předem uvařených brambor připravené těsto na placky, ty usmažené, servírované naplněné podušeným špenátem a zdobené pažitkou.

Brokolicové karbanátky s kukuřicí

Placky z povařené kukuřice smíchané s vejci, kukuřicí a dalšími ingrediencemi, opečené na oleji dozlatova.

Brokolicové krokety

Skvělé mlsání k pivu či vínu, ale i zdravá svačinka či pohoštění. Krokety připravené podle tohoto receptu nejlépe chutnají s kečupem a tatarskou omáčkou, ale lze použít i nějaké oblíbené dipy.

Bulgurová kroketa se sýrem

Tip na vegetariánský teplý chod z dílny Menu Gold. Povařená čočka a bulgur obojí smíchané s nasekanou zeleninou, vejci a nastrouhaným sýrem, směs obalená v trojobalu a usmažená ve formě kroket.

Celer smažený se šunkou

V celku uvařený celer, nakrájený na plátky, obalený a usmažený do zlatova.

Celeráčky

Placičky z celeru, mouky, vajec, vody a koření, usmažené dozlatova.

Celerové karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem

Jestliže přemýšlíte, co byste mohli zobat třeba u televize nebo u nějaké společenské hry, pak jste kápli na ten správný recept. Základem našich karbanátků je celer, oblíbená kořenová zelenina známá pro své protizánětlivé účinky a obsah řady vitaminů (B, C, A) a minerálů (draslík, vápník, hořčík, železo). Jedinečná vůně celeru protknutá česnekem a zázvorem a promíchaná s jemným krůtím masem je zkrátka neodolatelná. Samozřejmě vás nemůžeme ošidit o svěží jogurtový dip, který povýší karbanátky na další úroveň.

Celerové lívance

Nastrouhaný syrový celer, promíchaný s rozšlehanými vejci, mlékem a nastrouhaným sýrem, opečený ve tvaru lívanců.

Celerové placičky

Chutné smažené placky ze strouhaného celeru a dalších surovin. Skvělé s vařenými brambory, nebo samotné, se zeleninovým salátem.

Celerové řízky II.

Povařené plátky celeru obalené v trojobalu a usmažené dozlatova.

Celerové smaženky

Jednoduchý recept na celerové placky z cibule, vejce, strouhanky a sýra.

Cuketová omeleta

Vaječná omeleta s orestovanými cuketami a bylinkami.

Cuketové bramboráky

Kromě trhanců či škvarkových placek se podle tradic na Škaredou středu podávají také bramboráky v jejich klasické podobě. Co takhle ale pro tentokrát zvolit alternativu a dopřát si něco odlehčeného? Vsaďte na variantu s cuketami a uvidíte, že si pochutnáte nejen vy, ale i celá rodina!

Cuketové karbanátky

Smažené karbanátky připravené z dužiny cukety, ovesných vloček, tvrdého sýra, salámu, vejce a dalších ingrediencí.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy