smažená, restovaná, opečená na oleji, fritovaná
Baklažány po mlynářsku
Oloupané baklažány nakrájené na plátky, lehce osolené, odležené v chladu, poté osušené, poprášené hladkou moukou a pak opečené na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova, nakonec potřené utřeným česnekem a posypané nasekanou petrželkou, podávané s krajíčkem chleba.
Balkánské placičky
Nastrouhané brambory promíchané s balkánským sýrem, opečené na oleji ve tvaru plecek.
Bramboráčky s cuketou a uzeným masem
Nastrouhané brambory a cukety smíchané s kostičkami uzeného masa, vajíčky, pepřem a solí, usmažené na oleji.
Bramboráčky z ovesných vloček
Bramboráčky z mrkve, brambor a dalších ingrediencí, usmažené dozlatova, podávané s ochucenou jogurtovou omáčkou.
Bramborová omeleta
Uvařené, na plátky nakrájené brambory, zapečené na pánvi s cibulí, slaninou a vejci.
Bramborová omeleta III.
Plátky vařených brambor zapečené v pánvi s cibulí, pórkem, salámem, rajčaty a ochucenými rozšlehanými vejci.
Bramborové placky se špenátem
Nejlépe z den předem uvařených brambor připravené těsto na placky, ty usmažené, servírované naplněné podušeným špenátem a zdobené pažitkou.
Brokolicové karbanátky s kukuřicí
Placky z povařené kukuřice smíchané s vejci, kukuřicí a dalšími ingrediencemi, opečené na oleji dozlatova.
Brokolicové krokety
Skvělé mlsání k pivu či vínu, ale i zdravá svačinka či pohoštění. Krokety připravené podle tohoto receptu nejlépe chutnají s kečupem a tatarskou omáčkou, ale lze použít i nějaké oblíbené dipy.
Bulgurová kroketa se sýrem
Tip na vegetariánský teplý chod z dílny Menu Gold. Povařená čočka a bulgur obojí smíchané s nasekanou zeleninou, vejci a nastrouhaným sýrem, směs obalená v trojobalu a usmažená ve formě kroket.
Celer smažený se šunkou
V celku uvařený celer, nakrájený na plátky, obalený a usmažený do zlatova.
Celeráčky
Placičky z celeru, mouky, vajec, vody a koření, usmažené dozlatova.
Celerové karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem
Jestliže přemýšlíte, co byste mohli zobat třeba u televize nebo u nějaké společenské hry, pak jste kápli na ten správný recept. Základem našich karbanátků je celer, oblíbená kořenová zelenina známá pro své protizánětlivé účinky a obsah řady vitaminů (B, C, A) a minerálů (draslík, vápník, hořčík, železo). Jedinečná vůně celeru protknutá česnekem a zázvorem a promíchaná s jemným krůtím masem je zkrátka neodolatelná. Samozřejmě vás nemůžeme ošidit o svěží jogurtový dip, který povýší karbanátky na další úroveň.
Celerové lívance
Nastrouhaný syrový celer, promíchaný s rozšlehanými vejci, mlékem a nastrouhaným sýrem, opečený ve tvaru lívanců.
Celerové placičky
Chutné smažené placky ze strouhaného celeru a dalších surovin. Skvělé s vařenými brambory, nebo samotné, se zeleninovým salátem.
Celerové řízky II.
Povařené plátky celeru obalené v trojobalu a usmažené dozlatova.
Celerové smaženky
Jednoduchý recept na celerové placky z cibule, vejce, strouhanky a sýra.
Cuketová omeleta
Vaječná omeleta s orestovanými cuketami a bylinkami.
Cuketové bramboráky
Kromě trhanců či škvarkových placek se podle tradic na Škaredou středu podávají také bramboráky v jejich klasické podobě. Co takhle ale pro tentokrát zvolit alternativu a dopřát si něco odlehčeného? Vsaďte na variantu s cuketami a uvidíte, že si pochutnáte nejen vy, ale i celá rodina!
Cuketové karbanátky
Smažené karbanátky připravené z dužiny cukety, ovesných vloček, tvrdého sýra, salámu, vejce a dalších ingrediencí.
reklama