REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bulgurová kroketa se sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tip na vegetariánský teplý chod z dílny Menu Gold. Povařená čočka a bulgur obojí smíchané s nasekanou zeleninou, vejci a nastrouhaným sýrem, směs obalená v trojobalu a usmažená ve formě kroket.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
100 gbulguru
100 gstrouhanky
200 gzakysané smetany
60 gsýru
40 gčočky Beluga
40 gřapíkatého celeru
40 gmrkve
100 mlmléka
100 mloleje
3 ksvajec
zeleninový vývar
Ostatní:
olej na usmažení
špetka soli, italských bylinek a česneku

Postup:
  1. Bulgur i čočku Beluga uvaříme a necháme vychladnout.
  2. Mezi tím nasekáme najemno mrkev a řapíkatý celer a smícháme s nastrouhaným sýrem, vejci, vychladlým bulgurem a čočkou. Zalijeme zeleninovým vývarem, dochutíme solí a podle potřeby dolijeme trochu mléka.
  3. Ze vzniklé směsi vytvarujeme krokety, které obalíme v trojobalu a smažíme.
  4. Podáváme přelité dipem ze zakysané smetany, italských bylinek a česneku a talíř dozdobíme zeleninovou oblohou.
Doporučení:

Bulgur Menu Gold: Obsahuje vitamín A, B1, B2, B3 a B6, minerální látky – fosfor, železo, hořčík, mangan a stopové prvky, které chrání buňky před útokem volných radikálů. Má minimum tuku. Blahodárně působí na naše střeva, snižuje cholesterol v krvi, pomáhá snižovat hladinu krevního cukru a předcházet tak cukrovce. Dostupné ve všech supermarketech.

Poznámka:

Zdroj a foto: LA Food, www.menugold.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy