REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Celer smažený se šunkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku uvařený celer, nakrájený na plátky, obalený a usmažený do zlatova.


Ingredience:
400 gočistěného celeru
100 gplátkové šunky
100 gstrouhanky
60 ghladké mouky
45 g egalizovaného mléka
1 ksvejce
olej na smažení
voda
sůl

Postup:

1. Očistěný celer dáme do mírně osolené vařící vody a uvaříme téměř doměkka (10-15 minut), necháme okapat
2. Vychladlou zeleninu nakrájíme na plátky, na každý plátek položíme kolečko šunky, přimáčkneme a obalíme v mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem, ve strouhance
3. Obalený celer usmažíme v dobře rozehřátém oleji dozlatova.

Doporučení:

Takto připravený celer servírujeme s různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem.

Poznámka:

Egalizované mléko – mléko s nízkým obsahem tuku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy