Oloupané baklažány nakrájené na plátky, lehce osolené, odležené v chladu, poté osušené, poprášené hladkou moukou a pak opečené na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova, nakonec potřené utřeným česnekem a posypané nasekanou petrželkou, podávané s krajíčkem chleba.
Ingredience:
4 ks | menších baklažánů |
1 ks | palice česneku |
hladká mouka | |
petrželka | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Baklažány si oloupeme, nakrájíme na plátky asi 1 cm silné, rozložíme na tác, lehce osolíme a necháme 1 hodinu odležet v chladu
2. Poté si česnek rozebereme na stroužky, které oloupeme a utřeme, čerstvou petrželku nasekáme na drobno
3. Odležené plátky baklažánů si osušíme, odstraníme případná semínka a poprášíme hladkou moukou
4. Takto připravené plátky opékáme na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova
5. Opečené plátky baklažánů pak potřeme česnekem, posypeme nasekanou petrželkou a servírujeme s krajíčkem chleba.