REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Baklažány po mlynářsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oloupané baklažány nakrájené na plátky, lehce osolené, odležené v chladu, poté osušené, poprášené hladkou moukou a pak opečené na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova, nakonec potřené utřeným česnekem a posypané nasekanou petrželkou, podávané s krajíčkem chleba.


Ingredience:
4 ksmenších baklažánů
1 kspalice česneku
hladká mouka
petrželka
olej
sůl

Postup:

1. Baklažány si oloupeme, nakrájíme na plátky asi 1 cm silné, rozložíme na tác, lehce osolíme a necháme 1 hodinu odležet v chladu
2. Poté si česnek rozebereme na stroužky, které oloupeme a utřeme, čerstvou petrželku nasekáme na drobno
3. Odležené plátky baklažánů si osušíme, odstraníme případná semínka a poprášíme hladkou moukou
4. Takto připravené plátky opékáme na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova
5. Opečené plátky baklažánů pak potřeme česnekem, posypeme nasekanou petrželkou a servírujeme s krajíčkem chleba.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy