REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové placky se špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nejlépe z den předem uvařených brambor připravené placky, servírované naplněné podušeným špenátem a zdobené pažitkou.


Ingredience:
600 gzmrazeného špenátu
500 gvařených brambor
60 gpolohrubé mouky
50 goleje
30 gmásla
25 gcibule
2 ksvajec
utřený česnek
pažitka
pepř
sůl

Postup:

1. Uvařené a vychladlé brambory na jemno nastrouháme nebo prolisujeme, osolíme, přidáme polohrubou mouku a 1 ks vejce
2. Zaděláme těsto, ze kterého vyválíme placky a pečeme je na rozpáleném oleji
3. Na másle podusíme dorůžova cibulku a přidáme zmrazený špenát, směs okořeníme pepřem, dochutíme česnekem a osolíme (chuť můžeme zjemnit vejcem)
4. Upečené placky plníme špenátem a na talířích zdobíme pažitkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy