REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborová omeleta III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vařených brambor zapečené v pánvi s cibulí, pórkem, salámem, rajčaty a ochucenými rozšlehanými vejci.


Ingredience:
800 gve slupce vařených brambor
100 gplátků tvrdého salámu
100 gměkkého salámu v celku
120 mlrostlinného oleje
2 lžícenasekané petrželové natě
8 ksvajec
4 ksrajčat
2 ksčervených cibulí
1 ksmenšího pórku
mletá sladká paprika
mletý pepř
sůl
Na ozdobení:
svazek petrželky

Postup:

1. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, měkký salám nakrájíme na nudličky
2. Cibule oloupeme, pórek a rajčata opláchneme a vše nakrájíme na kolečka
3. Do pánve s rozehřátým olejem poklademe plátky brambor a za občasného obracení na středním ohni opékáme asi 8 minut, pak přisypeme cibuli, pórek, salám a ještě zhruba 5 minut opečeme
4. Omelety navrchu obložíme plátky tvrdého salámu, kolečky rajčat a zalijeme rozšlehanými vejci se solí, pepřem, mletou paprikou a na jemno nasekanou petrželkou, potom je zakryjeme poklicí a na mírném ohni necháme směs srazit asi 12 minut
5. Hotové omelety rozřízneme na poloviny, rozdělíme na vyhřáté talíře a každou porci před podáváním ozdobím malou snítkou petrželky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy