REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborová omeleta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené, na plátky nakrájené brambory zapečené na pánvi s cibulí, slaninou a vejci.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gbrambor
120 ganglické slaniny
4 lžícemléka
8 ksvajec
1 ksvětší cibule
mletý černý pepř
voda
olej
sůl
pažitka na ozdobení

Postup:

1. Brambory uvaříme veš slupce téměř doměkka, zchladlé oloupeme a nakrájíme na plátky
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, slaninu na nudličky
3. V pánvi na na rozehřátém oleji osmahneme 1/
4 ks cibule a slaniny, přidáme 1/
4 brambor a vše zprudka orestujeme
4. V míse rozšleháme vejce s mlékem, osolíme je a okořeníme černým pepřem
5. Do pánve rovnoměrně rozlijeme 1/
4 připravených vajec, když ztuhnou, omeletu přendáme na talíř a ozdobíme pažitkou
6. Stejným způsobem připravíme další 3 omelety.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy