Uvařené, na plátky nakrájené brambory zapečené na pánvi s cibulí, slaninou a vejci.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
800 g | brambor |
120 g | anglické slaniny |
4 lžíce | mléka |
8 ks | vajec |
1 ks | větší cibule |
mletý černý pepř | |
voda | |
olej | |
sůl | |
pažitka na ozdobení |
Postup:
1. Brambory uvaříme veš slupce téměř doměkka, zchladlé oloupeme a nakrájíme na plátky
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, slaninu na nudličky
3. V pánvi na na rozehřátém oleji osmahneme 1/
4 ks cibule a slaniny, přidáme 1/
4 brambor a vše zprudka orestujeme
4. V míse rozšleháme vejce s mlékem, osolíme je a okořeníme černým pepřem
5. Do pánve rovnoměrně rozlijeme 1/
4 připravených vajec, když ztuhnou, omeletu přendáme na talíř a ozdobíme pažitkou
6. Stejným způsobem připravíme další 3 omelety.