Bramboráčky z mrkve, brambor a dalších ingrediencí, usmažené dozlatova, podávané s ochucenou jogurtovou omáčkou.
Ingredience:
400 g | brambor |
400 g | mrkve |
1 ks | vejce |
8 lžic | ovesných vloček |
strouhaný muškátový ořech | |
mletý pepř | |
olej | |
sůl | |
Na omáčku: | |
1 svazek | pažitky |
250 g | bílého jogurtu |
1 ks | stroužku česneku |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Dobře omytou mrkev i brambory nastrouháme na hrubo
2. Přidáme ovesné vločky, vejce, sůl, mletý pepř, strouhaný muškátový ořech a vše dobře promícháme
3. Na rozehřátém oleji usmažíme bramboráčky po obou stranách dozlatova
4. Mezitím si připravíme omáčku; smícháme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, oloupaný utřený stroužek česneku, na drobno nasekanou pažitku, bílý jogurt, sůl a pepř 5. Usmažené bramboráčky podáváme s připravenou omáčkou.