REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramboráčky z ovesných vloček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramboráčky z mrkve, brambor a dalších ingrediencí, usmažené dozlatova, podávané s ochucenou jogurtovou omáčkou.


Ingredience:
400 gbrambor
400 gmrkve
1 ksvejce
8 lžicovesných vloček
strouhaný muškátový ořech
mletý pepř
olej
sůl
Na omáčku:
1 svazekpažitky
250 gbílého jogurtu
1 ksstroužku česneku
1 kscibule
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Dobře omytou mrkev i brambory nastrouháme na hrubo
2. Přidáme ovesné vločky, vejce, sůl, mletý pepř, strouhaný muškátový ořech a vše dobře promícháme
3. Na rozehřátém oleji usmažíme bramboráčky po obou stranách dozlatova
4. Mezitím si připravíme omáčku; smícháme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, oloupaný utřený stroužek česneku, na drobno nasekanou pažitku, bílý jogurt, sůl a pepř 5. Usmažené bramboráčky podáváme s připravenou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy