REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Celerové placičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutné smažené placky ze strouhaného celeru a dalších surovin. Skvělé s vařenými brambory, nebo samotné, se zeleninovým salátem.


Ingredience:
400 gceleru
100 gmrkve
100 ganglické slaniny
100 gzakysané smetany
50 gstrouhaného sýra
2 ksstroužky česneku
2 ksjarní cibulky
strouhanka
pepř
olej
sůl

Postup:
  1. Oloupaný celer a mrkev nastrouháme na jemno, přidáme nastrouhaný sýr, kostičky anglické slaniny, nakrájenou cibulku i s natí, zakysanou smetanu
  2. Směs promícháme, ochutíme utřeným česnekem, pepřem solí, zahustíme podle potřeby strouhankou
  3. Ze směsi vlhkýma rukama utvoříme placičky, které obalíme ve strouhance
  4. Placičky smažíme na oleji z obou stran do zlatova.
Doporučení:

Celerové placičky podáváme s vařenými brambory, nebo samotné se zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy