REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Celerové řízky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené plátky celeru obalené v trojobalu a usmažené dozlatova.


Ingredience:
1 ksceleru
1 ksvejce
2 ksplátků citronu
2 kshřebíčků
50 gtvrdého sýra
hladká mouka
strouhanka
olej na smažení
voda
sůl

Postup:

1. Oloupaný celer nakrájíme na plátky tlusté půl až jeden centimetr, uvaříme do poloměkka ve vodě s hřebíčky a plátky citronu
2. Vychladlé plátky osolíme, obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance smíchané s na jemno nastrouhaným tvrdým sýrem
3. Na rozehřátém oleji smažíme po obou stranách dozlatova a podáváme s bramborovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy