REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karbanátky ze zeleninové směsi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušená zelenina smíchaná s mlékem, vejcem, strouhankou … vytvarovaná do tvaru karbanátek obalených v mouce, vejcích a strouhance, usmažených v horkém oleji dozlatova.


Ingredience:
400 gzmrazené zeleninové směsi
100 gstrouhanky
70 goleje
30 gmásla
30 ghladké mouky
2 ksvejce
trochu mléka
majoránka
pepř
sůl

Postup:

1. Na másle doměkka podusíme osolenou zmrazenou zeleninu
2. Prochladlou zeleninovou směs smícháme s mlékem, v němž jsme rozverlali jedno vejce a strouhankou
3. Okořeníme pepřem, dle potřeby a chuti dosolíme
4. Z připravené hmoty tvoříme karbanátky, které obalujeme v mouce, vejci a strouhance a smažíme v rozpáleném oleji.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy