Řepa patří mezi jeden z nejzdravějších a nejuniverzálnějších druhů zeleniny, které můžeme v kuchyni použít. Zkuste kombinaci s jáhlami, surovinou, kterou najdeme v řadě tradičních českých pokrmů a která se opět těší velké oblibě, a to nejen proto, že je bezlepková.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
300 g | jáhel |
300 g | předvařené řepy |
100 ml | bílého jogurtu |
1 hrst | hladkolisté petržele |
1 hrst | vlašských ořechů |
1 ks | stroužek česneku |
1 lžíce | citronové šťávy |
1 lžíce | olivového olej |
oblíbený tvrdý sýr na strouhání | |
čerstvě mletý pepř | |
sůl |
Postup:
- Proprané jáhly uvařte v osolené vroucí vodě.
- Rozmixujte předvařenou řepu s prolisovaným stroužkem česneku. Přidejte jogurt a citronovou šťávu, osolte a opepřete.
- Směs s řepou prohřejte v hluboké pánvi na lžíci olivového oleje a přidejte do ní uvařené jáhly.
- Podávejte s posekanou petrželkou, vlašskými ořechy a svým oblíbeným strouhaným sýrem.
Když jáhly, tak BIO. A když BIO, tak například jáhly Country Life. Nám moc chutnaly.
Poznámka:Více inspirace a informací o kvalitních potravinách na akademiekvality.cz. Recept k článku: Nejen pro ten jarní den, stojí za to kvalitně jíst