Uvařené jáhly, promíchané na pánvičce s orestovanými kousky kuřecího masa a dalšími surovinami. Rizoto servírované posypané nastrouhaným sýrem.
Ingredience:
200 g | jáhel |
200 g | kuřecího masa |
200 g | hub |
50 g | strouhaného sýra |
2 lžíce | nasekané pažitky |
1 ks | červená masitá paprika |
1 ks | cibule |
worchestr | |
voda | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Jáhly v cedníku propláchneme vodou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, vaříme do měkka, tedy tak 15-20 minut
- Uvařené jáhly scedíme, propláchneme, vodou, necháme okapat, odložíme stranou
- V pánvi zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme kousky kuřecího masa, opečeme zprudka ze všech stran
- Přidáme nakrájenou papriku, houby, ochutíme worchestrem, solí, pepřem, dusíme do měkka
- Necháme vydusit šťávu, přidáme uvařené jáhly, nasekanou pažitku, promícháme, směs dokořeníme pepřem, přisolíme
- Jáhlové rizoto posypeme strouhaným sýrem a podáváme.