REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jáhlové rizoto

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené jáhly, promíchané na pánvičce s orestovanými kousky kuřecího masa a dalšími surovinami. Rizoto servírované posypané nastrouhaným sýrem.


Ingredience:
200 gjáhel
200 gkuřecího masa
200 ghub
50 gstrouhaného sýra
2 lžícenasekané pažitky
1 ksčervená masitá paprika
1 kscibule
worchestr
voda
pepř
olej
sůl

Postup:
  1. Jáhly v cedníku propláchneme vodou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, vaříme do měkka, tedy tak 15-20 minut
  2. Uvařené jáhly scedíme, propláchneme, vodou, necháme okapat, odložíme stranou
  3. V pánvi zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme kousky kuřecího masa, opečeme zprudka ze všech stran
  4. Přidáme nakrájenou papriku, houby, ochutíme worchestrem, solí, pepřem, dusíme do měkka
  5. Necháme vydusit šťávu, přidáme uvařené jáhly, nasekanou pažitku, promícháme, směs dokořeníme pepřem, přisolíme
  6. Jáhlové rizoto posypeme strouhaným sýrem a podáváme.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy