REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Klobásky s čočkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čočka podušená spolu s klobáskami, červenou paprikou, cibulí a česnekem ve vývaru a červeném víně.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gklobás
250 gčočky
250 mlzeleninového vývaru
150 mlčerveného vína
1-2 ksstroužky česneku
1 ksčervené masité papriky
1 kscibule
2 lžíceslunečnicového oleje
čerstvá petrželka na ozdobu
sůl

Postup:

1. Na lžíci rozpáleného oleje opečeme v hrnci kolečka klobásy, tu pak vytáhneme a uchováme v teple
2. Na další lžíci oleje nalitého do výpeku z klobásek zprudka orestujeme na jemno nasekanou cibuli a česnek a papriku nakrájenou na proužky
3. Promícháme, přidáme čočku, klobásy, 150 ml vývaru a 125 ml vína, pokrm přivedeme k varu a necháme 20 minut probublávat, aby čočka změkla a klobásky byly hotové, v průběhu vaření přiléváme víno i vývar protože čočka hodně tekutiny nasákne.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy