REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kovbojské fazole

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fazole podušené na cibulovém základě se slaninou, chilli papričkou, šunkou, rajčaty a kořením.


Ingredience:
4 šálkybílých nebo červených fazolí v tomatové omáčce
2 šálkyvody
1 1/2 lžičkysoli
1/2 lžičkykari
1/2 lžičkychilli
6 plátkůsušeného boku (anglické slaniny)
100 gšunky
5 ksstoužků česneku
4 ksrajčat
1 ksčervené chilli papričky
1kscibule

Postup:

1. Cibuli i stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na drobno, očištěnou chilli papričku nasekáme na jemno
2. Ve větší pánvi opečeme na menší kousky nakrájený sušený bok (anglickou slaninu), přidáme cibuli, česnek i chilli papričku a za občasného promíchání opékáme cca 5 minut
3. Pak přidáme nakrájenou šunku, po chvíli rajčata pokrájená na menší kousky, fazole a nakonec vodu
4. Směs okořeníme a za občasného míchání necháme důkladně prohřát.

Doporučení:

Podáváme horké s pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy