Fazole podušené na cibulovém základě se slaninou, chilli papričkou, šunkou, rajčaty a kořením.
Ingredience:
4 šálky | bílých nebo červených fazolí v tomatové omáčce |
2 šálky | vody |
1 1/2 lžičky | soli |
1/2 lžičky | kari |
1/2 lžičky | chilli |
6 plátků | sušeného boku (anglické slaniny) |
100 g | šunky |
5 ks | stoužků česneku |
4 ks | rajčat |
1 ks | červené chilli papričky |
1ks | cibule |
Postup:
1. Cibuli i stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na drobno, očištěnou chilli papričku nasekáme na jemno
2. Ve větší pánvi opečeme na menší kousky nakrájený sušený bok (anglickou slaninu), přidáme cibuli, česnek i chilli papričku a za občasného promíchání opékáme cca 5 minut
3. Pak přidáme nakrájenou šunku, po chvíli rajčata pokrájená na menší kousky, fazole a nakonec vodu
4. Směs okořeníme a za občasného míchání necháme důkladně prohřát.
Podáváme horké s pečivem.