REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazolový guláš III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta chutného pikantního guláše z bílých konzervovaných fazolí, podušených na cibulce a sádle, ochucené česnekem, tymiánem a dalším kořením.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
2 plechovkybílých fazolí po 400 gramech
1 malá plechovkarajského protlaku
4 ksstroužky česneku
2 ksvětší klobásy
2 kscibule
1 lžícesádla
1 lžičkatymiánu
1 lžičkacukru
1 lžičkapepře
mletá paprika
kmín
sůl

Postup:

1. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme na kousky nakrájenou klobásu, chvíli opékáme, pak zasypeme paprikou a doplníme protlakem, cukrem a kořením, dusíme 10 minut
2. Přidáme utřený česnek, fazole i s nálevem, tymián a provaříme ještě dalších deset minut
3. Kdo chce guláš ostřejší, lze použít feferonky.

Doporučení:

Podáváme s chlebem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy