REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachní rizoto

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Maso z kachny opečené s nakrájenou mrkví, cibulí, žampiony a hráškem. Nakonec smíchané s vařenou rýží a ochucené kari kořením, podávané s kyselou zeleninou a strouhaným sýrem.


Ingredience:
Pro čtyři osoby:
300 grýže
200 gpečené kachny
200 gtvrdého sýra
150 gžampiónů
100 gvyloupaného zeleného hrášku
1 ksmrkve
1 kscibule
1/2 kssvazku lahůdkové cibulky
výpek z kachny
kari koření
pepř
sůl
A dále:
sterilovaná zelenina (okurky, květák)

Postup:

1. Maso z kachny obereme
2. Na výpeku, co z ní zbyl, opečeme nakrájenou mrkev, cibuli, oloupané a nakrájené žampiony, pak přidáme hrášek
3. Pět minut restujeme
4. Zvlášť si uvaříme rýži (můžeme použít ve varných sáčcích), kterou přidáme do směsi masa, hub a zeleniny
5. Osolíme, opepříme a přidáme kari
6. Podáváme s kyselou zeleninou zdobené strouhaným sýrem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor a fotografie i textu: Tomáš Mika.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy