pečené, zapečené
Houbový kuba
Z trhaných krupek, anglické slaniny, sušených hub, cibule a koření připravený chutný pokrm, podušený a pak zapečený v troubě.
Houbový kuba II.
Houbový kuba chutná skvěle nejen o Vánocích.
Houbový kuba III.
Uvařené krupky promíchané s cibulí, houbami, kořením a česnekem, zapečené v troubě dorůžova.
Jáhlový nákyp s meruňkami a švestkami
Jáhly patří mezi tradičních české suroviny. Tento recept je na jáhly připravené na sladko, ochucené kromě jiného meruňkovým kompotem a sušenými švestkami.
Jáhlový prejt
Prejt z vepřového kolena, jáhel a koření.
Jihočeský houbový kuba
Staročeský vánoční pokrm, ve kterém nesmí chybět stroček trubkovitý. Tato houba barví pokrm do černa.
Pohanková sekaná
V troubě upečená šiška sekané, připravená z uvařené pohanky a čočky, droždí, sýra, vajec a housky namočené v mléce.
Pohankový kuba
Kuba připravený z pohankových krup, sušených hub a koření, v troubě zapečený se sýrem.
Rizoto pražského uzenáře
Recept z 50 let staré kuchařky. Tohle rizoto pamatuji, jako děti jsme ho milovali, maminka ho ještě zapékala v remosce a mi k němu i rádi přikusovali čerstvý chléb.
Zapečená ovesná kaše se sušenými rajčaty a ricottou
Zdravý životní styl je záležitost, která se v dnešní době jistým způsobem dotýká každého z nás. Vyzkoušejte tento recept na zdravou svačinku či večeři z dílny Emco.
Zapečená pohanka
Uvaření pohanka zapečené v zapékací misce spolu se restovaným masem a zeleninou. Směs zasypaná před zapékáním nastrouhaným tvrdým sýrem.
Zapečená pohanka s uzeným, hříbky a špekem
Uvařená pohanka zapečená v troubě spolu s uzeným masem, slaninou, hříbky, cibulí a česnekem, směs ochucená kořením.
reklama