REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečená pohanka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvaření pohanka zapečené v zapékací misce spolu se restovaným masem a zeleninou. Směs zasyspaná před zapékáním nastrouhaným tvrdým sýrem.


Ingredience:
Na pohanku:
1 hrnek (300 ml)pohanky
1,5 hrnkuvody
1 lžičkasoli
Ostatní:
300 gkuřecích prsou
300 ghlívy ústřičné
200 gsýra (eidam, uzený... co máte rádi)
1 ksmalá plechovka sterilovaného hrášku
1 ksčervené kápie
1 ksmrkve
1 kscibule
2 lžíceoleje
1 lžícemedové hořčice
1 lžícesojové omáčky
2 lžičkydrceného kmínu
1 lžičkavorčestrové omáčky
1 lžičkasladké mleté papriky
pepř
sůl

Postup:
  1. Uvaříme pohanku; pohanku na sítku propláchneme vroucí vodou a necháme odkapat, přendáme do hrnce, přidáme vodu, sůl a přivedeme k varu, necháme 3 minuty vařit, pak přiklopíme a stáhneme z plotýnky, přikryjeme utěrkou a 20 minut necháme „dojít“
  2. Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět
  3. Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, okmínujeme a přidáme mletou papriku, vhodíme do pánve a zprudka zarestujeme cca 5 minut, pak přidáme nakrájenou hlívu, mrkev a papriku
  4. Ochutíme vorčestrem, sojovkou a přidáme medovou hořčici, podle chuti dosolíme, malinko podlejeme vodou a dusíme doměkka.
  5.  Nakonec přidáme okapaný hrášek, do pánve dáme pohanku a vše důkladně promícháme
  6. Pekáček vymažeme sádlem a směs z pánve do něj přendáme a urovnáme, zasypeme nastrouhaným sýrem a v troubě na 200 °C zapékáme cca 15 minut.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy