REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pohanková sekaná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečená šiška sekané, připravená z uvařené pohanky a čočky, droždí, sýra, vajec a housky namočené v mléce.


Ingredience:
500 gpahanky
100 gvařené čočky
100 gnastrouhaného tvrdého sýra
2 kshousky předem namočené v mléce
2 ksvejce
1 kskostky droždí
česnek dle chuti
pepř
sůl

Postup:

1. Pohanku uvaříme v osolené vodě do měkka, pak ji slijeme a propláchneme
2. Uvařenou čočku umeleme na strojku
3. Na oleji rozpustíme kostku droždí a přendáme do mísy, přidáme pohanku, umletou čočku, housku, vejce, směs ochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem
4. Z hmoty utvoříme šišku, kterou pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C tak 40-50 minut.

Doporučení:

Podáváme s vařenými brambory, nebo tmavým chlebem a zeleninovou oblohou.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy