V troubě upečená šiška sekané, připravená z uvařené pohanky a čočky, droždí, sýra, vajec a housky namočené v mléce.
Ingredience:
500 g | pahanky |
100 g | vařené čočky |
100 g | nastrouhaného tvrdého sýra |
2 ks | housky předem namočené v mléce |
2 ks | vejce |
1 ks | kostky droždí |
česnek dle chuti | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Pohanku uvaříme v osolené vodě do měkka, pak ji slijeme a propláchneme
2. Uvařenou čočku umeleme na strojku
3. Na oleji rozpustíme kostku droždí a přendáme do mísy, přidáme pohanku, umletou čočku, housku, vejce, směs ochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem
4. Z hmoty utvoříme šišku, kterou pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C tak 40-50 minut.
Podáváme s vařenými brambory, nebo tmavým chlebem a zeleninovou oblohou.
Poznámka:Autor receptu: Dalibor Marounek