REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Luštěninový nákyp s mletým masem na tomatové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept sestavil kuchař David Brada a doporučuje: K nákypu můžete podávat různé druhy omáček, rajčatové, smetanové, směs lze plnit do paprikových lusků, hodí se taktéž k bílému zelí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gmletého masa
240 gluštěninová směs polévková Menu Gold
160 gdrcených rajčat Menu Gold
45 gcibule
43 gpolohrubé mouky
13 gslunečnicového oleje Menu Gold
8 gzeleninové přísady do polévek
3 gcukru
2 ksvejce
majoránka
pepř
sůl

Postup:

1. Luštěninovou směs Hrstka uvaříme v osolené vodě doměkka (čočku přebereme, opereme a namočíme asi na 3-4 hodiny do studené neosolené vody, potom ji v téže vodě vaříme pod pokličkou do měkka což trvá cca 20 minut)
2. Zchladíme, přidáme žloutek, zeleninovou přísadu do polévek, pepř, zaprášíme polohrubou moukou a v závěru lehce vmícháme sníh z bílků
3. Nákyp pečeme ve vymazané a vysypané nádobě v troubě na 160 °C asi 30 minut
4. Na omáčku si zpěníme cibulku na oleji, přidáme drcená rajčata a dochutíme cukrem dle chuti.

Doporučení:

Na tento recept doporučujeme použít “Polévkovou směs Menu Gold” – je to pestrá směs několika druhů luštěnin se stejnou dobou vaření. Obsahuje hrách žlutý, čočku velkozrnnou, čočku červenou, fazole bílé, fazole adzuky a fazole mungo, což je výborná kombinace s vysokým obsahem kvalitních rostlinných bílkovin, vitamínů skupiny B, kyseliny listové a železa, vhodná do polévky či do luštěninového nákypu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy