Zdravé a přitom dobré? Ano, tyhle karbanátky jsou opravdu moc a moc chutné a přitom jsou vhodné nejen pro vegetariány, ale pochutnají si na nich určitě i milovníci masa. Až tak skvěle chutnají. :)
Ingredience:
Počet porcí: 4 | |
250 g | Lagris tradiční luštěninové směsi |
2 ks | vejce |
1 ks | středně velká cibule |
1 ks | stroužek česneku |
1 lžíce | Podravka Natur |
strouhanka dle potřeby | |
čerstvá petrželová nať | |
bobkový list | |
majoránka | |
sůl | |
olej na smažení | |
zeleninový salát k servírování |
Postup:
- Tradiční luštěninovou směs namočíme den předem.
- Na druhý den směs vaříme spolu s bobkovým listem, dokud luštěniny nezměknou. Ze směsi scedíme přebytečnou vodu, vyjmeme bobkový list a směs umeleme v mlýnku.
- Do hmoty přidáme Podravku Natur, vejce, cibuli, česnek, nasekanou petrželovou nať a zahustíme strouhankou. Dochutíme solí a majoránkou.
- Připravenou směs formujeme do karbanátků, které pečeme v troubě při 180°C nebo osmažíme na oleji.
- Podáváme na zeleninovém salátku.