Karbanátky připravené z vařeného hrachu a krup, šunky, česneku a dalších ingrediencí, obalené ve strouhance, usmažené na oleji dozlatova.
Ingredience:
250 g | loupaného hrachu |
100 g | šunky |
100 g | krup |
2 ks | vejce |
1 ks | stroužek česneku |
1 ks | cibule |
2 lžíce | mléka |
1 lžička | sádla |
olej na smažení | |
strouhanka | |
sůl |
Postup:
1. Hrách a kroupy namočíme přes noc do studené vody, druhý den dle potřeby dolijeme vodou a uvaříme doměkka, vařený hrách a kroupy umeleme v masovém mlýnku na jemno
2. Oloupeme si cibuli, nakrájíme na drobno a osmažíme na sádle
3. Ke směsi hrachu a krup přidáme osmaženou cibulku, utřený česnek se solí, žloutky, šunku nakrájenou na malé kostičky a důkladně promícháme
4. Ze směsi tvoříme malé karbanátky, které obalíme v bílcích s mlékem a strouhance, smažíme v dostatečném množství oleje a podáváme.
Vhodná příloha je salát z kysaného zelí.