REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karbanátky z červených fazolí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilované karbanátky z červených fazolí, cibule a dalších ingrediencí, podávané s jogurtem a salátem.


Ingredience:
400 gčervených fazolí z konzervy
1,5 šálkunakrájených žampionů
1 lžičkamletého kmínu
1 lžičkamletého koriandru
1/2 lžičkymleté kurkumy
2 lžícenasekaného čerstvého koriandru
1 lžíceolivového oleje + na potření
1 ksstroužku česneku
1 kscibule
celozrnná mouka k pomoučení
mletý pepř
sůl
K podávání:
odstředěný bílý jogurt
salát

Postup:

1. V pánvi na rozehřátém olivovém oleji osmahneme oloupanou, na jemno nakrájenou cibuli a oloupaný utřený stroužek česneku
2. Přidáme mletý kmín, koriandr, kurkumu a za stálého míchání necháme ještě 1 minutu osmahnout, pak přidáme očištěné, na drobno nakrájené žampiony a vaříme, dokud se nevypaří voda
3. Vše dáme do mísy, přidáme slité, vidličkou rozmačkané fazole, na jemno nasekaný koriandr a dobře promícháme, podle chuti osolíme i opepříme
4. Pomoučenýma rukama vytvoříme 4 karbanátky, lehce potřeme olivovým olejem, grilujeme na horkém grilu 8 – 10 minut, jednou otočíme a podáváme se lžící bílého jogurtu a salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy