Uvařený hrách rozemletý na masovém strojku, pak promíchaný s nakrájenou uzeninou, strouhankou, vejci, utřeným česnekem, pepřem a solí, ze směsi pak vytvořené malé placičky, obalené v hladké mouce a usmažené na rozehřátém oleji pěkně dozlatova.
Ingredience:
250 g | hrachu |
100 g | strouhanky |
100 g | uzeniny |
60 g | hladké mouky |
3 ks | stroužky česneku |
2 ks | vajec |
olej na smažení | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Hrách si přebereme, propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a necháme nejlépe přes noc máčet, poté hrách v téže vodě uvaříme doměkka, pak jej scedíme a necháme vychladnout
2. Mezitím si nakrájíme uzeninu na malé kostičky a oloupané stroužky česneku utřeme
3. Když máme hrách vychladlý, umeleme ho na masovém strojku
4. K umletému hrachu přidáme nakrájenou uzeninu, strouhanku, vejce, utřený česnek, pepř, sůl a vše důkladně promícháme
5. Ze směsi vytvoříme malé placičky, které obalíme z obou stran v hladké mouce a smažíme na rozpáleném oleji hezky dozlatova
6. Hotové hrachové opečenky servírujeme teplé například se zelným salátem.