REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrachové opečenky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařený hrách rozemletý na masovém strojku, pak promíchaný s nakrájenou uzeninou, strouhankou, vejci, utřeným česnekem, pepřem a solí, ze směsi pak vytvořené malé placičky, obalené v hladké mouce a usmažené na rozehřátém oleji pěkně dozlatova.


Ingredience:
250 ghrachu
100 gstrouhanky
100 guzeniny
60 ghladké mouky
3 ksstroužky česneku
2 ksvajec
olej na smažení
pepř
sůl

Postup:

1. Hrách si přebereme, propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a necháme nejlépe přes noc máčet, poté hrách v téže vodě uvaříme doměkka, pak jej scedíme a necháme vychladnout
2. Mezitím si nakrájíme uzeninu na malé kostičky a oloupané stroužky česneku utřeme
3. Když máme hrách vychladlý, umeleme ho na masovém strojku
4. K umletému hrachu přidáme nakrájenou uzeninu, strouhanku, vejce, utřený česnek, pepř, sůl a vše důkladně promícháme
5. Ze směsi vytvoříme malé placičky, které obalíme z obou stran v hladké mouce a smažíme na rozpáleném oleji hezky dozlatova
6. Hotové hrachové opečenky servírujeme teplé například se zelným salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy