REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pohankový kuba

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuba připravený z pohankových krup, sušených hub a koření, v troubě zapečený se sýrem.


Ingredience:
300 gpohankových krup
200 gtvrdého sýra eidamu
100 gslaniny
50 gsušených hub + voda
40 gsádla
3 ksčervených cibulí
3 ksstroužků česneku
600 mlzeleninového vývaru
hrst nasekané petrželky
mletý černý pepč
mletý sušený zázvor
sušená majoránka
mletý kmín
sádlo na vymazání misky
sůl

Postup:

1. Sušené houby namočíme na 1 hodinu do studené vody, aby nabobtnaly, pak je scedíme a necháme okapat
2. Vyprané pohankové kroupy zalijeme vroucím vývarem, pod pokličkou 3 minuty povaříme, potom hrnec sundáme z tepla, zabalíme do ručníku a kroupy necháme v teple asi 30 minut dojít
3. Mezitím v pánvi na rozehřátém sádle orestujeme oloupané na drobno nakrájené cibule se slaninou nakrájenou na kostičky, přidáme houby a dusíme doměkka, pak vmícháme pohanku, vše prohřejeme a dochutíme solí, pepřem, mletým kmínem, majoránkou, zázvorem a oloupanými prolisovanými stroužky česneku
4. Nakonec do směsi přidáme na jemno nasekanou petrželku a polovinu nastrouhaného sýra, promícháme, rozprostřeme do sádlem vymazané zapékací misky, posypeme zbylým strouhaným sýrem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a zapečeme asi 30 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy