REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pohankový kuba

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuba připravený z pohankových krup, sušených hub a koření, v troubě zapečený se sýrem.


Ingredience:
300 gpohankových krup
200 gtvrdého sýra eidamu
100 gslaniny
50 gsušených hub + voda
40 gsádla
3 ksčervených cibulí
3 ksstroužků česneku
600 mlzeleninového vývaru
hrst nasekané petrželky
mletý černý pepč
mletý sušený zázvor
sušená majoránka
mletý kmín
sádlo na vymazání misky
sůl

Postup:

1. Sušené houby namočíme na 1 hodinu do studené vody, aby nabobtnaly, pak je scedíme a necháme okapat
2. Vyprané pohankové kroupy zalijeme vroucím vývarem, pod pokličkou 3 minuty povaříme, potom hrnec sundáme z tepla, zabalíme do ručníku a kroupy necháme v teple asi 30 minut dojít
3. Mezitím v pánvi na rozehřátém sádle orestujeme oloupané na drobno nakrájené cibule se slaninou nakrájenou na kostičky, přidáme houby a dusíme doměkka, pak vmícháme pohanku, vše prohřejeme a dochutíme solí, pepřem, mletým kmínem, majoránkou, zázvorem a oloupanými prolisovanými stroužky česneku
4. Nakonec do směsi přidáme na jemno nasekanou petrželku a polovinu nastrouhaného sýra, promícháme, rozprostřeme do sádlem vymazané zapékací misky, posypeme zbylým strouhaným sýrem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a zapečeme asi 30 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Tradiční pokrmy pro další vánoční dny – na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok

I další sváteční dny o vánočních svátcích, tedy na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok se podává v českých domácnostech mnoho skvělých pokrmů. V mnoha rodinách nesmí chybět svíčková na smetaně nebo nějaká vepřová pečeně, na Svátek svatého Štěpána pak krůta plněná nádivkou či jiná drůbeží dobrota. Na silvestra pak asi všichni milujeme chlebíčky, či různé jednohubky. Opět jsme pro vás vybrali výběr těch nejzajímavějších receptů z naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na skvělá jídla, která se tradičně podávají další dny po Štědrém dnu, tedy na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok.

číst dále ...

Vánoční menu – tradiční česká štědrovečerní večeře

Tradiční vánoční pokrmy na Štědrovečerní menu. Výběr 25 nejlepších tradičních českých receptů na jídla servírovaná na Štědrý den. Vybrali jsme ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na klasické štědrovečerní předkrmy, polévky, hlavní jídla i dezerty a moučníky.

číst dále ...

Studený podzim, teplé jídlo

V podzimní dny si naše tělo žádá více teplého jídla. Nejenom že se jím zahřejeme, ale dodá nám i potřebnou energii. V ideálním případě použijte i sezónní potraviny jako je řepa či brambory – ty mají výborný sytící index. Pomyslnou třešničkou je pak mák, kterým jídlo náležitě vyladíte.

číst dále ...

Globus: trvanlivé potraviny a drogerie pro Sbírku potravin levněji

Všech patnáct hypermarketů Globus se zapojí do letošní podzimní Sbírky potravin, která proběhne v sobotu 23. listopadu. Globus je nejdéle fungujícím partnerem sbírek a letošní akci podpoří speciální akční nabídkou, platnou jen v den sbírky a pro vybrané trvanlivé potraviny nebo drogerii. Veřejné sbírce předchází i zaměstnanecká sbírka Globusu.

číst dále ...

Podzimní menu od Hollandie

Mlhavo, ranní mrazíky, odpolední sluníčko, občas déšť, vůně padajícího listí. To je podzim. Se změnou počasí na sobě nejspíše pociťujete, že máte i jiné chutě. Proto pro vás česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR připravila voňavé sezónní recepty.

číst dále ...

Vykouzlete sněhové aranžmá s pomocí kokosových kuliček

Každoroční obavy z Vánoc strávených na blátě můžete letos hodit za hlavu. Správnou zimní atmosféru totiž letos vykouzlíte díky lahodným kokosovým kuličkám. Stačí je dekorovat nebesky modrým nebo perleťovým posypem a doplnit sněhově bílým slavnostním aranžmá.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy