REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněný husí krk

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Očištěná kůže z celého husího krku naplněná masovou nádivkou, upečená v troubě.


Ingredience:
Rozpis asi na 4 porce:
250 gočištěného vepřového boku
80 ghusích jater
2 ksstroužky česneku
2 ksvejce
2 kshousky nakrájené na kostičky
1 kscibule
1 ksočištěné kůže z celého husího krku
3-4 lžícesmetany
1 lžícemásla
1 hrstčerstvě usekané petrželky
na špičku njože mletého muškátového oříšku
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Vepřový bok uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, vychladlý nakrájíme na malé kostičky
2. Na malé kousky nakrájenou cibuli orestujeme na másle, česnek prolisujeme, housky nakrájené na kostičky zvlhčíme smetanou
3. Maso, zchladlou cibuli, česnek, housky, na kousky nakrájená játra, vejce, petrželku a koření dobře propracujeme, vyrobíme tak chutnou nádivku
4. Kůži z husího krku naplníme nádivkou, oba volné konce sešijeme
5. Naplněný krk dáme do pekáčku, podlijeme vodou a při teplotě kolem 200 °C pečeme asi 40 minut, během pečení krk přeléváme výpekem a otáčíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy