Očištěná kůže z celého husího krku naplněná masovou nádivkou, upečená v troubě.
Ingredience:
Rozpis asi na 4 porce: | |
250 g | očištěného vepřového boku |
80 g | husích jater |
2 ks | stroužky česneku |
2 ks | vejce |
2 ks | housky nakrájené na kostičky |
1 ks | cibule |
1 ks | očištěné kůže z celého husího krku |
3-4 lžíce | smetany |
1 lžíce | másla |
1 hrst | čerstvě usekané petrželky |
na špičku njože mletého muškátového oříšku | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Vepřový bok uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, vychladlý nakrájíme na malé kostičky
2. Na malé kousky nakrájenou cibuli orestujeme na másle, česnek prolisujeme, housky nakrájené na kostičky zvlhčíme smetanou
3. Maso, zchladlou cibuli, česnek, housky, na kousky nakrájená játra, vejce, petrželku a koření dobře propracujeme, vyrobíme tak chutnou nádivku
4. Kůži z husího krku naplníme nádivkou, oba volné konce sešijeme
5. Naplněný krk dáme do pekáčku, podlijeme vodou a při teplotě kolem 200 °C pečeme asi 40 minut, během pečení krk přeléváme výpekem a otáčíme.