REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněná zelná hlávka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělý pokrm ze staročeské kuchyně můžeme podávat jak teplý s bramborovou kaší, tak i zastudena s chlebem.


Ingredience:
1,5 kgzelné hávky (celá hlávka)
500 gmletého masa
100 ganglické slaniny
2 ksstroužku česneku
1 ksvejce
1 kscibule
2 dlpiva
1 lžícelžíce nasekané petrželky
majoránka
kmín
sůl

Postup:

1. Hlávku zelí postavíme košťálem dolů, odřízneme vršek hlávky a vydlabeme, aby stěny hlávky zůstaly silné tak 1 cm (vydlabané zelí použijeme třeba na salát)
2. Mleté maso promícháme s nasekanou cibulí, petrželkou, vejcem, ochutíme kmínem, solí, majoránkou a utřeným česnekem
3. Směs promícháme a naplníme jí hlávku zelí
4. Potřeme olejem, poklademe plátky anglické slaniny, převážeme provázkem
5. Hlávku dáme do pekáče a pečeme v troubě asi 1 hodinu, během pečení přeléváme pivem
6. Upečenou hlávku necháme chvíli odpočinout, nakrájíme jako bábovku a podáváme s bramborovou kaší, kterou přelijeme šťávou a dozdobíme nakrájenou slaninou.

Doporučení:

Pokrm je chutný i studený s chlebem a vychlazeným pivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy