REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plátky krkovice po staročesku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované plátky krkovice opečené zprudka na pánvi, pak upečené v troubě spolu s kořenovou zeleninou. Jako příloha se hodí různě upravené brambory nebo houskový knadlík.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kssilnější plátky krkovičky
4 ksvětší mrkve
4-5 ksstroužků česneku
2 kskořenové petržele
1 kskousek celeru
1 ksvětší cibule
1 ksbobkového listu
několik kuliček nového koření
několik kuliček černého pepře
mletý černý pepř
voda nabo vývar
hladká mouka
drcený kmín
majoránka
olej
sůl

Postup:
  1. Plátky krkovice potřeme prolisovaným česnekem utřeným se solí, posypeme drceným kmínem a pepřem, pokapeme olejem a necháme v lednici zaklopené odležet, klidně i přes noc
  2. Druhý den plátky masa zprudka opečeme na pánvi, pak dáme do pekáčku na očištěnou a na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu, na maso poklademe na tenká kolečka pokrájenou cibuli
  3. Podlijeme vodou nebo vývarem, přidáme pár kuliček pepře a nového koření, bobkový list a pečeme zaklopené v troubě vyhřáté na 200 °C 50-60 minut
  4. Nakonec maso vytáhneme, uchováme v teple, zeleninu zaprášíme hladkou moukou, promícháme, dochutíme majoránkou, případně solí a papřem, ještě chvíli podusíme.
Doporučení:

Běžně se k masu přidávály i houby.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy