REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený vepřový bůček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený bůček s kostí servírovaný podlitý řídkou nahnědlou šťávou.


Ingredience:
800 gvepřového bůčku s kostí
20 ghladké mouky
0,3 lvody
1 lžícekmínu
sůl

Postup:

1. Omytý bůček mírně osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáče kůží dolů
2. Maso mírně podlijeme vodou a pečeme zaklopené, za občasného podlívání a přelévání vzniklým vývarem, doměkka
3. Ke konci pečení (asi po 1,5 hodině) maso obrátíme, kůži na několika místech nařízneme a dopékáme nezaklopené, aby byla kůže pěkně křupavá (bůček v tučných částech při pečení propichujeme, aby se uvolnila část tuku do šťávy)
4. Upečený bůček vyjmeme, část vypečeného sádla slijeme stranou, zbytek šťávy vysmahneme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, přiměřeně dolijeme vodu a vzniklou šťávu, za občasného míchání 20 minut provaříme
5. Nakonec šťávu procedíme, přisolíme a vlijeme do ní vypečené sádlo a krátce převaříme.

Doporučení:

Podáváme nejlépe s vařeným bramborem nebo čerstvým chlebem.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy