Prejt z vepřového kolena, jáhel a koření.
Ingredience:
1 kg | vepřového kolena |
250 g | jáhel |
70 g | sádla |
1 ks | cibule |
1 ks | bobkový list |
3 ks | kuličky celého pepře |
3 ks | kuličky nového koření |
3 ks | stroužky česneku |
1 lžička | drceného kmínu |
mletý černý pepř | |
mletý zázvor | |
majoránka | |
sůl |
Postup:
- Koleno uvaříme doměkka ve vodě s bobkovým listem, celým pepřem, novým kořením a se solí.
- Koleno vykostíme a maso nasekáme nahrubo.
- Jáhly spaříme, uvaříme ve vodě doměkka, scedíme a propláchneme studenou vodou.
- Smícháme je s masem a dozlatova orestovanou nasekanou cibulí.
- Ochutíme utřeným česnekem, kmínem, majoránkou, zázvorem a pepřem.
- Směs pečeme v pekáčku vymazaném sádlem v předehřáté troubě 45 minut.
Při vaření podáváme 3 díly vody na 1 díl jáhel.