REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbový kuba

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z trhaných krupek, anglické slaniny, sušených hub, cibule a koření připravený chutný pokrm, podušený a pak zapečený v troubě.


Ingredience:
250 gtrhaných krupek (ječné kroupy, tzv. lámanky)
50 ganglické slaniny
3/4 lvody
2 hrstisušených hub
2 ksstroužky cibule
1 kscibule
1/2 ksmasoxové kostky
1 lžičkamásla
nepatrně kmínu
kousek másla
majoránka
pepř
sůl
sádlo na vymazání pekáče

Postup:

1. Krupky dáme na 2 hodiny máčet, pak je několikrát propláchneme a v cedníku necháme okapat
2. V hrnci rozpustíme anglickou slaninu, nasypeme na ni nudličky rozkrájené cibule (2/
3 ks) a okapané krupky, vše orestujeme, pak zalijeme vroucí osolenou vodou, ve které jsme rozpustili půlku masoxové kostky
3. Přidáme utřený česnek, pepř, sůl a dusíme pod pokličkou doměkka
4. Na másle podusíme zbytek cibule, kmín a předem na 15 až 20 minut namočené sušené houby, které jsem nechali důkladně okapat
5. Uvařené krupky okořeníme majoránkou, smícháme ji s podušenými houbami a dáme do tukem vymazaného pekáče
6. Povrch pokropíme tukem a zapečeme v troubě vyhřáté kolem 190 °C, dorůžova.

Doporučení:

Servírujeme s čerstvým chlebem a zeleninovým salátem nebo kysaným zelím.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy