REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masovo-jáhlové karbanátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Karbanátky z mletého masa, vařených jáhel, vejce, česneku, cibule a koření, podušené a opečené dozlatova.


Ingredience:
500 gmletého masa
200 gvařených jáhel
6 lžic strouhanky
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
1 ksvejce
mletý pepř
provensálské koření
majoránka
strouhanka na obalení
olej
voda
sůl

Postup:

1. V pánvi na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli a oloupané, na malé kousky nakrájené stroužky česneku
2. Dáme do mísy, přidáme mleté maso, vařené jáhly, rozklepnuté vejce, strouhanku, sůl, mletý pepř, špetku majoránky i provensálského koření a vše důkladně promícháme
3. Vytvarujeme karbanátky, obalíme ve strouhance a na 3 lžících rozehřátého oleje opečeme z obou stran
4. Pak je ještě za občasného malého podlévání vodou dusíme asi 30 minut pod pokličkou, nakonec necháme vodu odpařit a opečeme dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami a okurkovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy