REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

mleté směsi (masa a dalších ingrediencí)


Anaelovy mleťáčky

Recept na masové šišky opečené na grilu (rožni) z knihy Jaroslava Vašáka “Čertovská kuchařka”.

Balkánské koule zapečené s ajvarem

Předsmažené kuličky z mletého masa zjemněné bramborovou kaší a zapečené v paprikové omáčce spolu s řeckým sýrem.

Beduínský rendlík

Na osmahnuté cibuli s česnekem orestované mleté maso, pak přidané plátky baklažánu, zalité červeným vínem, ochucené bazalkou, tymiánem, pepřem a solí, podušené doměkka, směs rozprostřená do pekáčku, posypaná nastrouhaným sýrem, pokladená plátky másla a zapečená v troubě.

Biftek z mletého masa

Opečené bifteky ze směsi mletého masa a dalších ingrediencí, podušené v rajčatové omáčce.

Boloňské ragú

Recept na jednoduché ragú z mletého masa a rajčat se spoustou bylinek ocení zejména příznivci italské kuchyně. Spolu s další zeleninou a vínem vzniká jedinečná kombinace chutí.

Burger s camembertem, karamelizovanou cibulkou a čipsy

Plátek z mletého hovězího masa s roztaveným camembertem a karamelizovanou cibulkou.

Burger s grilovaným ananasem

Burger z mletého hovězího masa s červenou cibulí, ledovým salátem, tatarskou omáčkou a kolečkem grilovaného ananasu.

Cuketové lasagne

Lasagne seskládané z koleček cuket, ty potřené masovou směsí, bešamelem a posypané nastrouhaným tvrdým sýrem, nakonec zapečené v troubě.

Čevabčiči II.

Mleté maso s cibulí a česnekem, restované na pánvi.

Čevabčiči IV.

Recept, který zdomácněl v českých kuchyních již více, jak před 100 lety! Jde o mleté masové šišky usmažené na tuku, servírované s bramabory, hořčicí, tatarkou a cibulí.

Domácí bavorská sekaná

Receptů na opravdu jemnou bavorskou sekanou existuje stovky. Vyzkoušejte tento náš ověřený recept prověřený několika skvělými kuchařkami.

Domácí pečená klobása

Hrubě namleté hovězí a vepřové maso smíchané s kořením a česnekem, naplněné do vepřových střev, upečené na sádle dozlatova.

Domácí sekaná

Chutná sekaná z mletého hovězího a vepřového masa, upečená v troubě, servírovaná nakrájená na plátky.

Domácí sekaná II.

Sekaná z mletého masa, cibule, hořčice, česneku, slaniny a koření, potřená ochucenou směsí, upečená dozlatova.

Dušené mleté maso po arabsku

Dušené mleté maso spolu s bramborem, mrkví a hráškem, okořeněné sladkou paprikou, zázvorem, římským kmínem a šafránem.

Dvoubarevná sekaná

Upečená sekaná z mletého masa ve tvaru šišky, obalená slaninou, posypaná sýrem, zapečená a podávaná se zeleninovou omáčkou.

Grilovaná jehla s masovými kuličkami

Recept na chutné špízy seskládané z masových kuliček, cibule, papriky a slaniny.

Grilované frikadelky

Frikadelky z mletého hovězího masa, šalotky, česneku, sýra a dalších ingrediencí, na grilu opečené, posypané piniovými oříšky a servírované s grilovanou jarní cibulkou.

Grilované koule

Recept na masové koule určené k přípravě pod grilem, v pánvi na oleji a alpském kameni.

Grilované krabí koláčky

Krabí maso z konzervy promíchané s dalšími surovinami, vytvrované do tvaru karbanátků, ty obalené ve strouhance a pak grilovaná v kontaktním grilu, servírované se směsí z grilovaných paprik a dalších ingrediencí.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy