REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dvoubarevná sekaná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečená sekaná z mletého masa ve tvaru šišky, obalená slaninou, posypaná sýrem, zapečená a podávaná se zeleninovou omáčkou.


Ingredience:
750 gmletého masa (vepřové+hovězí)
300 gsterilovaných kukuřičných zrn
150 gslaniny
100 gtvrdého sýra
4 lžícehořčice
3 lžícekečupu
2 lžíceoleje
3 ksčesneku
2 ksvajec
2 kscibule
1 kssvazku pažitky
1 ksžemle
1 kssnítky tymiánu
1 kssnítky petrželky kudrnky
mletý pepř
sůl
Na omáčku:
600 gpolévkové zeleniny
150 glučiny
100 ghrášku
500 mlvývaru
4 lžícesójové omáčky
mletý pepř

Postup:

1. Do mísy dáme mleté maso, přidáme předem namočenou žemli, na jemno nasekaný tymián, petrželku i pažitku, oloupané, na drobno nakrájené cibule, oloupané prolisované stroužky česneku, vejce, hořčici, kečup, okapanou kukuřici, sůl, mletý pepř a vše důkladně promícháme
2. Ze směsi uděláme šišku, dáme do olejem vymazaného pekáčku, vložíme do trouby a pečeme při 190 °C dozlatova (asi 45 minut)
3. Pak sekanou poklademe plátky slaniny, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme, vyndáme z pekáčku a uchováme v teple
4. Do pekáčku s výpekem přidáme zeleninu, přilijeme vývar, prohřejeme, zahustíme lučinou a dochutíme sójovou omáčkou i pepřem
5. Hotovou sekanou nakrájíme na plátky, přidáme zeleninovou omáčku a podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy