REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hnízda z mletého masa a vejce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z mletého masa a dalších rurovin vytvarované karbaqnátky, ty upečené v troubě zploštělé, s důlkem uprostřed, nakonec zapečené s vejcem vyklepnutým v důlku.


Ingredience:
500 gmletého masa (vepřové a hovězí 1:1)
cca 8 ksvajec
2 ksmenší cibule
2 ksstroužky česneku
1 ksžemle
koření na mletá masa
mléko na namočení žemle
mletá červená paprika
majoránka
pepř
olej
sůl

Postup:
  1. Nadobno nasekanou cibuli a česnek zapracujeme do mletého masa spolu s v mléce namočenou rozdrobenou houskou a dvěma vejci, směs osolíme, okořeníme pepřem a kořením na mletá masa, opět důkladně promícháme
  2. Z připravené směsi vytvarujeme karbanátky velké asi jako tenisové míčky, každý sploštíme a do každého vymáčkneme větší důlek, tak aby se do důlku vešlo vždy 1 vyklepnuté vejce
  3. Hnízda vyskládáme na olejem vymazaný plech, pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C tak 25 minut
  4. Plech vytáhneme z trouby, do každého hnízda vyklepneme jedno vejce, to osolíme, posypeme červenou meltou paprikou, plech vložíme zpět do touby a pečeme ještě dalších 10 minut.
Doporučení:

Podáváme s různě upravenými brambory, tatarskou omáčkou a nějakým salátem z čerstvé zeleniny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy