Z mletého masa a dalších rurovin vytvarované karbaqnátky, ty upečené v troubě zploštělé, s důlkem uprostřed, nakonec zapečené s vejcem vyklepnutým v důlku.
Ingredience:
500 g | mletého masa (vepřové a hovězí 1:1) |
cca 8 ks | vajec |
2 ks | menší cibule |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | žemle |
koření na mletá masa | |
mléko na namočení žemle | |
mletá červená paprika | |
majoránka | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Nadobno nasekanou cibuli a česnek zapracujeme do mletého masa spolu s v mléce namočenou rozdrobenou houskou a dvěma vejci, směs osolíme, okořeníme pepřem a kořením na mletá masa, opět důkladně promícháme
- Z připravené směsi vytvarujeme karbanátky velké asi jako tenisové míčky, každý sploštíme a do každého vymáčkneme větší důlek, tak aby se do důlku vešlo vždy 1 vyklepnuté vejce
- Hnízda vyskládáme na olejem vymazaný plech, pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C tak 25 minut
- Plech vytáhneme z trouby, do každého hnízda vyklepneme jedno vejce, to osolíme, posypeme červenou meltou paprikou, plech vložíme zpět do touby a pečeme ještě dalších 10 minut.
Podáváme s různě upravenými brambory, tatarskou omáčkou a nějakým salátem z čerstvé zeleniny.