Sekaná z mletého masa, cibule, hořčice, česneku, slaniny a koření, potřená ochucenou směsí, upečená dozlatova.
Ingredience:
1 kg | mletého masa (vepřové+hovězí) |
150 g | slaniny |
100 ml | mléka |
3 lžičky | čerstvého tymiánu |
3 lžíce | dijonské hořčice (plnotučné) |
2 lžíce | majoránky |
5 ks | stroužků česneku |
2 ks | starších rohlíků |
2 ks | cibule |
pivo (voda) | |
sůl | |
Směs k potírání: | |
2 lžičky | mleté sladké papriky |
3 lžíce | dijonské hořčice |
3 lžíce | piva |
3 lžíce | oleje |
Postup:
1. Na pánvi osmahneme na drobno nakrájenou slaninu, až pustí tuk, přidáme oloupané, na drobno nakrájené cibule a necháme zesklovatět
2. Rohlíky nakrájíme na menší kousky, namočíme do vlažného mléka a pak vymačkáme
3. Do mísy dáme mleté maso a rohlíky, promícháme, potom přidáme oloupané prolisované stroužky česneku, na drobno nasekaný tymián, majoránku, hořčici, cibuli se slaninou, vše dobře promícháme a podle chuti osolíme
4. Když maso drží pohromadě vyndáme ho z mísy a ještě chvíli ho na vále zpracováváme, potom vytvarujeme šišku, kterou uhladíme rukou namočenou ve studené vodě
5. Dáme na plech, potřeme směsí smíchanou z dijonské hořčice, piva, oleje a sladké papriky a podlijeme pivem nebo vodou
6. Vložíme do trouby a pečeme při 180 °C dozlatova (45 minut) za občasného potírání připravenou směsí a podle potřeby podlévání.