REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí sekaná II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sekaná z mletého masa, cibule, hořčice, česneku, slaniny a koření, potřená ochucenou směsí, upečená dozlatova.


Ingredience:
1 kgmletého masa (vepřové+hovězí)
150 gslaniny
100 mlmléka
3 lžičkyčerstvého tymiánu
3 lžícedijonské hořčice (plnotučné)
2 lžícemajoránky
5 ksstroužků česneku
2 ksstarších rohlíků
2 kscibule
pivo (voda)
sůl
Směs k potírání:
2 lžičkymleté sladké papriky
3 lžícedijonské hořčice
3 lžícepiva
3 lžíceoleje

Postup:

1. Na pánvi osmahneme na drobno nakrájenou slaninu, až pustí tuk, přidáme oloupané, na drobno nakrájené cibule a necháme zesklovatět
2. Rohlíky nakrájíme na menší kousky, namočíme do vlažného mléka a pak vymačkáme
3. Do mísy dáme mleté maso a rohlíky, promícháme, potom přidáme oloupané prolisované stroužky česneku, na drobno nasekaný tymián, majoránku, hořčici, cibuli se slaninou, vše dobře promícháme a podle chuti osolíme
4. Když maso drží pohromadě vyndáme ho z mísy a ještě chvíli ho na vále zpracováváme, potom vytvarujeme šišku, kterou uhladíme rukou namočenou ve studené vodě
5. Dáme na plech, potřeme směsí smíchanou z dijonské hořčice, piva, oleje a sladké papriky a podlijeme pivem nebo vodou
6. Vložíme do trouby a pečeme při 180 °C dozlatova (45 minut) za občasného potírání připravenou směsí a podle potřeby podlévání.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Prague mussel week odstartoval. Zapojí se Les Moules, Bruxx i Grandhotel Pupp

Týden od 21. do 27. září patří v desítkách restaurací holandským slávkám. Druhý ročník festivalu Prague mussel week nabízí zvýhodněná mušlová menu připravená skutečnými kulinářskými esy. Zapojili se například Les Moules, Bruxx či Grandhotel Pupp. Recepty na slávkové pochoutky od šéfkuchařů zapojených restaurací jsou dostupné i na webu PMW.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy