REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařené, dušené

Biftek z mletého masa

Opečené bifteky ze směsi mletého masa a dalších ingrediencí, podušené v rajčatové omáčce.

Boloňské ragú

Recept na jednoduché ragú z mletého masa a rajčat se spoustou bylinek ocení zejména příznivci italské kuchyně. Spolu s další zeleninou a vínem vzniká jedinečná kombinace chutí.

Dušené mleté maso po arabsku

Dušené mleté maso spolu s bramborem, mrkví a hráškem, okořeněné sladkou paprikou, zázvorem, římským kmínem a šafránem.

Hašé ze zbytků masa

Umleté maso z kostí kuřete nebo krůty, vepřového či hovězího masa, opečeného na cibulovém základě spolu s vejci s slaninou.

Hašé ze zbytků masa II.

Pomleté zbytku pečeného nebo vařeného masa, podušené spolu s cibulí, spojené vejci, dochucené citronovou šťávou i kůrou a solí.

Karbanátky na houbách

Na sucho opečené malé karbanátky, podušené spolu s houbami.

Karbanátky po myslivecku

Karbanátky z mletého masa podušené spolu s houbami v bílém víně a dalších ingrediencí, servírované ozdobené zakysanou smetanou.

Královské klopsy

Ve vařící osolené vodě uvařené kuličky, připravené z mletého masa, žemle, cibule, bílku a koření, servírované přelité kaparovou omáčkou.

Letní džuveč

Vepřové plecko umleté na masovém strojku, osmahnuté na cibulce a dušené v troubě doměkka v zaklopeném pekáčku společně s bramborami, fazolkami, baklažánem, rajčaty a paprikami, nakonec dochucené solí a jednotlivé porce podávané hustě posypané nasekanou petrželkou.

Masová směs chilli

Rychlý pikantní pokrm připravený na velké pánvi. Opečené mleté maso podušené spolu s cibulí, česnekem, naloženými rajčaty, kukuřicí … ochucené chilli kořením a rozmarýnem.

Masové knedlíčky v celerové omáčce

Ochucené mleté vepřové i telecí maso, vytvarované do malých kuliček a uvařené doměkka.

Mexický guláš z mletého masa

Guláš z mletého hovězího nebo vepřového masa, anglické slaniny, fazolí a rajčat, servírovaný posypaný strouhaným sýrem a kolečky feferonek.

Mleté hovězí maso na smetaně a šalvěji

Zprudka na pánvi opečené mleté hovězí maso spolu s nasekanou cibulí, zalité vývarem a povařené s jogurtem, okořenéné a nakonec zahuštěné jíškou. Autor receptu: Dalibor Marounek

Mleté maso s anansem a paprikami

Hovězí mleté maso dušené s cibulkami, paprikami, feferonkami a ananasem, dochucené kořením a kečupem.

Mleté maso s hráškem a karotkou

Orestované mleté maso podušené s hráškem a karotkou, servírované s rýží.

Mleté maso v pikantní omáčce

Mleté maso v omáčce ochucené kari, chilli, sójovou a worcestrovou omáčkou.

Plněné paprikové lusky s rajskou omáčkou

Z receptů našich dopisovatelů. Rozpis platí na 4 porce: 1 porce asi 2894 kJ.

Plněné papriky v rajské omáčce

Jedna z variant na chutné papriky naplněné masovou směsí, podušené v troubě pod pokličkou doměkka a servírované s rajskou omáčkou a houskovým knedlíkem, případně těstovinami.

Rozmanité těstoviny

Mleté maso dušené s dalšími ingrediencemi, servírované s vařenými těstovinami.

Rýže s mletým masem

Mleté maso podušené s kořením, hráškem a rýží

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.