REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařené, dušené

Biftek z mletého masa

Opečené bifteky ze směsi mletého masa a dalších ingrediencí, podušené v rajčatové omáčce.

Boloňské ragú

Recept na jednoduché ragú z mletého masa a rajčat se spoustou bylinek ocení zejména příznivci italské kuchyně. Spolu s další zeleninou a vínem vzniká jedinečná kombinace chutí.

Dušené mleté maso po arabsku

Dušené mleté maso spolu s bramborem, mrkví a hráškem, okořeněné sladkou paprikou, zázvorem, římským kmínem a šafránem.

Hašé ze zbytků masa

Umleté maso z kostí kuřete nebo krůty, vepřového či hovězího masa, opečeného na cibulovém základě spolu s vejci s slaninou.

Hašé ze zbytků masa II.

Pomleté zbytku pečeného nebo vařeného masa, podušené spolu s cibulí, spojené vejci, dochucené citronovou šťávou i kůrou a solí.

Karbanátky na houbách

Na sucho opečené malé karbanátky, podušené spolu s houbami.

Karbanátky po myslivecku

Karbanátky z mletého masa podušené spolu s houbami v bílém víně a dalších ingrediencí, servírované ozdobené zakysanou smetanou.

Královské klopsy

Ve vařící osolené vodě uvařené kuličky, připravené z mletého masa, žemle, cibule, bílku a koření, servírované přelité kaparovou omáčkou.

Letní džuveč

Vepřové plecko umleté na masovém strojku, osmahnuté na cibulce a dušené v troubě doměkka v zaklopeném pekáčku společně s bramborami, fazolkami, baklažánem, rajčaty a paprikami, nakonec dochucené solí a jednotlivé porce podávané hustě posypané nasekanou petrželkou.

Masová směs chilli

Rychlý pikantní pokrm připravený na velké pánvi. Opečené mleté maso podušené spolu s cibulí, česnekem, naloženými rajčaty, kukuřicí … ochucené chilli kořením a rozmarýnem.

Masové knedlíčky v celerové omáčce

Ochucené mleté vepřové i telecí maso, vytvarované do malých kuliček a uvařené doměkka.

Mexický guláš z mletého masa

Guláš z mletého hovězího nebo vepřového masa, anglické slaniny, fazolí a rajčat, servírovaný posypaný strouhaným sýrem a kolečky feferonek.

Mleté hovězí maso na smetaně a šalvěji

Zprudka na pánvi opečené mleté hovězí maso spolu s nasekanou cibulí, zalité vývarem a povařené s jogurtem, okořenéné a nakonec zahuštěné jíškou. Autor receptu: Dalibor Marounek

Mleté maso s anansem a paprikami

Hovězí mleté maso dušené s cibulkami, paprikami, feferonkami a ananasem, dochucené kořením a kečupem.

Mleté maso s hráškem a karotkou

Orestované mleté maso podušené s hráškem a karotkou, servírované s rýží.

Mleté maso v pikantní omáčce

Mleté maso v omáčce ochucené kari, chilli, sójovou a worcestrovou omáčkou.

Plněné paprikové lusky s rajskou omáčkou

Z receptů našich dopisovatelů. Rozpis platí na 4 porce: 1 porce asi 2894 kJ.

Plněné papriky v rajské omáčce

Jedna z variant na chutné papriky naplněné masovou směsí, podušené v troubě pod pokličkou doměkka a servírované s rajskou omáčkou a houskovým knedlíkem, případně těstovinami.

Rozmanité těstoviny

Mleté maso dušené s dalšími ingrediencemi, servírované s vařenými těstovinami.

Rýže s mletým masem

Mleté maso podušené s kořením, hráškem a rýží

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy