REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné papriky v rajské omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant na chutné papriky naplněné masovou směsí, podušené v troubě pod pokličkou doměkka a servírované s rajskou omáčkou a houskovým knedlíkem, případně těstovinami.


Ingredience:
8 ksvětších paprikových lusků
1 kscibule
1 ksvejce
400 gmletého hovězího a vepřového masa (1:1)
100 gdopředu uvařené rýže
mletý černý pepř
sůl
Na omáčku:
150 grajského protlaku
60 gsádla
50 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
50 ghladké mouky
600 mlvody
1 kscibule
směs divokého koření (nové koření, bobkový list, jalovec, tymián, černý pepř)
ocet
cukr
sůl

Postup:

1. Mleté maso vložíme do mísy, přidáme dopředu uvařenou a vychladlou, okapanou rýži, jemně nakrájenou cibuli, vejce, směs ochutíme solí a mletým pepřem, důkladně promícháme
2. Z omytých lusků seřízneme horní část se stopkou a vnitřky zbavíme semen, papriky naplníme masovou směsí
3. Na části másla lehce osmahneme na jemno nakrájenou kořenovou zeleninu s cibulí, přidáme divoké koření, rajský protlak a zastříkneme octem, přilijeme asi 600 ml vody, zamícháme a přivedeme k varu
4. Do vroucího základu naskládáme připravené papriky, dáme je do vyhřáté trouby na 190 °C a zvolna zaklopené dusíme asi 30 minut
5. Hotové lusky vyjmeme a omáčku zahustíme světlou jíškou, připravenou orestováním mouky a zbylého sádla, pečlivě rozšleháme a za občasného míchání povaříme nejméně 20 minut
6. Omáčku dochutíme cukrem a solí, vložíme do ní zpět naplněné papriky a společně vše krátce prohřejeme.

Doporučení:

Takto připravené papriky servírujeme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami, případně s rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy